Deel dit artikel
-

Netbeheerder Enexis organiseert hackaton

Enexis Netbeheer organiseert samen met onder meer Enpuls, TU Eindhoven, Microsoft en UtrechtInc in het weekend van 25 mei de hackathon Energy Hack NL. Geïnteresseerden krijgen dan drie dagen lang toegang tot diverse data om tot nieuwe toepassingen of oplossingen te komen die bijdragen aan een duurzame, energievoorziening in 2050.

De hackathon gaat specifiek in op de Smart Energy thema’s Flexibele Energie, Duurzame Gebiedsontwikkeling en Duurzame Mobiliteit. Een van de challenges haakt in op de inefficiëntie van het transport van elektriciteit over lange afstanden.

De teams worden samengesteld vanuit diverse disciplines. Naast externe deelnemers kunnen ook medewerkers zich aanmelden voor de hackathon.

Naast de vijf eerder genoemde partners zijn ook Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, Avans Hogeschool, Jeroen Bosch Academie voor Data Science, Flexible Alliance Network, Victron Energy, en Climate-Kic betrokken bij de hackathon. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.energyhack.nl en maken kans op de hoofdprijs van 4000 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond