Deel dit artikel
-

Netflix vestigt Europees PR-team in Amsterdam

Netflix gaat in Amsterdam een speciaal PR- en advertentieteam voor Europa opzetten. Dat blijkt uit een aantal personeelsadvertenties dat het bedrijf heeft geplaatst. Netflix heeft op dit moment geen kantoor in Nederland.

Er worden momenteel acht managers gezocht, waarvan Senior Manager Europe Media Relations geacht wordt veel te reizen. Vermoedelijk hangt de vestiging van het Nederlandse kantoor samen met de introductie van Netflix in Frankrijk en Duitsland, hoewel die landen in de advertenties nog niet genoemd worden.

Netflix maakte gisteren de cijfers over het vierde kwartaal bekend. Het Amerikaanse bedrijf is gegroeid naar 44,5 miljoen nieuwe leden, waarvan er 41,8 miljoen een betaald abonnement hebben. Netflix rekent op 48 miljoen leden dit kwartaal.

Netflix groeide in zijn thuismarkt harder dan in 2012. De omzet van de beursgenoteerde streamingdienst bedroeg in het vierde kwartaal van 2013 1,18 miljard dollar, beter dan de verwachtingen van analisten. De nettowinst klom van 8 miljoen dollar naar 48 miljoen dollar.

CEO Reed Hastings zegt dat het bedrijf naar nieuwe prijsmodellen kijkt. Zo is geëxperimenteerd met een abonnement van 6,99 dollar met slechts een stream in niet-HD kwaliteit. Hij maakte niet bekend wanneer die abonnementsmodellen worden gelanceerd.

De DVD-tak is nog altijd nog voor 6,9 miljoen gebruikers, maar dat was vorig jaar april nog acht miljoen. Met dit tempo zou deze poot zich over vier jaar kunnen opheffen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond