Deel dit artikel
-

15 miljoen nieuwe abonnees voor Netflix door corona

Netflix sluit een zeer succesvol kwartaal af en deed het zelfs beter dan verwacht. Er kwamen 15,7 miljoen nieuwe betalende gebruikers bij, in plaats van de 7 miljoen waarmee eerder rekening was gehouden.

Met de goede resultaten was al rekening gehouden. Nu velen verplicht thuisblijven, wordt er meer Netflix gekeken dan ooit.

De omzet bedroeg 5,7 miljard dollar, de winst ging zelfs fors omhoog vergeleken met het vorige kwartaal, namelijk 709 miljoen dollar.

Voor het komende kwartaal wordt rekening gehouden met 6 miljard dollar omzet en zo’n 7 miljoen nieuwe abonnees. Wel blijft het platform fors investeren in eigen content.

Het aantal Nederlandse abonnees is in het eerste kwartaal van 2020 met 13 procent gegroeid naar 2,8 miljoen, vergeleken met het aantal abonnees in het eerste kwartaal van 2019, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper binnen het Consumer Insights panel.

Daarmee is Netflix weer terug op de weg van groei met dubbele cijfers die het bedrijf – op 2019 na – sinds 2014 heeft laten zien.

Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019 gaat het om een groei van circa 100.000 Nederlandse abonnees, mogelijkerwijs deels aangewakkerd door de coronacrisis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond