Deel dit artikel
-

‘Netflix voor films, Videoland voor series’

Het gebruik van videodiensten Netflix en Videoland door Nederlandse consumenten is aan het veranderen. Bij Netflix is een verschuiving in het gebruik zichtbaar van series naar films. Bij Videoland is juist een tegenovergestelde trend zichtbaar: Videoland wordt steeds meer gebruikt voor het kijken naar series in plaats van films, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper binnen het Telecompaper Consumer Insights panel.

In 39 procent van alle Nederlandse huishoudens is Netflix aanwezig, 9 procent van de Nederlandse huishoudens beschikt over Videoland. In het laatste kwartaal van 2018 gebruikte 55 procent Netflix voornamelijk om te kijken naar series. Een jaar eerder was dit nog 61 procent.

Videoland werd in het laatste kwartaal van 2018 door 67 procent van alle gebruikers vooral gebruikt voor het kijken naar series, tegenover 53 procent in het laatste kwartaal van 2017.

Nederlanders hebben overigens steeds vaker apps voor het bekijken van streaming-video op hun smartphone of tablet geïnstalleerd staan, zo blijkt uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper over het vierde kwartaal van 2018. De top 3 van meest geïnstalleerde apps wordt zowel op smartphones als op tablets gevormd door YouTube, Netflix en Ziggo Go.

Netflix en Ziggo Go staan iets vaker geïnstalleerd op tablets dan op smartphones, terwijl YouTube vaker op smartphones geïnstalleerd staat. De Netflix- en Ziggo Go-app staan vaker geïnstalleerd op smartphones van mannen. Het aantal installaties van de YouTube- en Netflix-app is daarnaast erg leeftijdsgebonden, terwijl de Ziggo Go-app ongeveer even vaak geïnstalleerd staat op smartphones van alle leeftijdscategorieën.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond