Deel dit artikel
-

Helft omzet Netflix uit buitenland

Netflix genereert zeker de helft van zijn omzet van ruim 3,7 miljard dollar in het buitenland, zo blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal. In de VS kwamen er 1,9 miljoen gebruikers bij, internationaal 5,4 miljoen. Vergeleken met vorig jaar een groei van vijftig procent.

De omzet is 43 procent hoger dan vorig jaar, toen 2,6 miljard dollar omzet werd gedraaid. Voor het tweede kwartaal rekent Netflix op 3,9 miljard. De nettowinst kwam uit op 290 miljoen tegen 178 miljoen een jaar geleden.

De kosten zijn weer flink gestegen. Dit jaar besteedt Netflix 7,5 tot 8 miljard dollar aan content. Vanaf deze week biedt Netflix onder meer alle series van het Britse komediegezelschap Monty Python en twee van zijn bekendste films aan. Nog eens 2 miljard is gereserveerd voor marketing.

Netflix vormt vooralsnog geen al te grote bedreiging voor traditionele tv. 45 procent van de Nederlandse huishoudens kijkt liever tv via een traditioneel abonnement dan dat men overstapt naar online tv kijken, zegt Telecompaper. Daarmee lijkt er een einde gekomen te zijn aan de daling van het aantal huishoudens dat aangeeft wel belangstelling te hebben voor een overstap. .

Afgelopen jaren was er sprake van een gestage daling van het aantal huishoudens dat vast wilde houden aan hun bestaande tv-abonnement. Tussen het eerste kwartaal van 2015 en dat van 2017 was er een daling van 59 procent naar 41 procent.

Bij de meting onder respondenten van het Telecompaper Consumer Insights-panel in het derde kwartaal van 2017 was er een trendbreuk. 44 procent gaf toen aan gewoon traditioneel tv af te willen blijven nemen. Die trendbreuk heeft in het eerste kwartaal van 2018 dus doorgezet.

Met de kwartaalresultaten van Netflix is het driemaandelijkse cijferseizoen weer geopend. De komende weken maken alle grote internetbedrijven hun cijfers bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond