Deel dit artikel
-

‘Netflix in september in Nederland’

Pathé Nederland en HBO houden rekening met de lancering van de Amerikaanse videodienst Netflix in Nederland in september. Zij baseren zich daarbij op ‘verschillende bronnen’.

Judith Hordijk, Marketing Manager & Business Development VOD bij Pathé Thuis, reageerde gisteren op Connected 2013, het congres van Telecompaper in Laren, op de geruchten. “We houden serieus rekening met een start in het najaar.”

Hordijk zei overigens niet bang te zijn voor de online concurrent. “We hebben toch een ander zakelijk model, dat uitgaat van recente films, terwijl Netflix veel meer een breed aanbod heeft.”

Als er al een lancering komt, wordt die niet lokaal voorbereid, zo valt af te leiden uit het vacatureoverzicht van het Amerikaanse bedrijf.

De (toevallig) Nederlandse persvoorlichter van Netflix, voormalig Webwereld-journalist Joris Evers, wilde de Nederlandse introductie gisteravond tegenover Emerce nog niet bevestigen. “Wij hebben aangekondigd dat we later dit jaar verder zullen uitbreiden in Europa. We hebben nog niet gezegd waar in Europa en daar kunnen we nu nog niets over zeggen.”

In de VS heeft Netflix 29,2 miljoen abonnees, waarvan 1,3 miljoen proefabonnementen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stefan

Het zou eens tijd worden.

Netflix is erg handig maar na een tijd heb je alles wel gezien en dan is het niet echt interessant meer. Ik maak zelf ook gebruik van HBO OD & HBO Go, het meeste wat ze daar aanbieden heb ik wel gezien maar ondanks dat is het 15 euro per maand wel waard.

Maar een mooie ontwikkeling als netflix dan uiteindelijk ook in NL komt.

http://techcrunch.com/2013/06/10/amazons-lovefilm-pulls-its-subscription-dvd-and-streaming-service-out-of-scandinavia/ misschien ook interessant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond