Deel dit artikel
-

Netflix start eigen gamestudio in Finland

Netflix lanceert een eigen gamestudio die zal worden gevestigd in Helsinki, Finland. De studio zal samen met Next Games, Night School Studio en Boss Fight Entertainment titels voor Netflix Games ontwikkelen.

De investering is opmerkelijk, want de nog jonge gamingtak van Netflix loopt helemaal niet goed.

Volgens Apptopia zijn Netflix-games in totaal 23,3 miljoen keer gedownload met gemiddeld 1,7 miljoen dagelijkse gebruikers. Dit betekent dat minder dan 1 procent van het abonneebestand geïnteresseerd is in de games van Netflix.

Netflix verloor onlangs bijna een miljoen abonnees, dus het is niet moeilijk te begrijpen waarom het bedrijf juist in games wil investeren om het aanbod aantrekkelijker te maken.

Netflix Games werd gelanceerd in 2021 en biedt momenteel meer dan 25 games aan via de mobiele Netflix-app. Het bedrijf is van plan om zijn catalogus tegen het einde van 2022 te verdubbelen en meer dan 50 games uit te brengen.

Het bedrijf had al drie gamestudio’s overgenomen: Boss Fight Entertainment, Night School Studio en Next Games. Het is nu de eerste keer dat een eigen studio wordt opgetuigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond