Deel dit artikel
-

Netflix verhoogt abonnementsprijzen in Nederland en België

Netflix verhoogt de prijzen van zijn abonnementen in Nederland en België. Dat blijkt uit de website van het bedrijf. De prijsverhogingen gelden voor alle abonnementen en verschillen tussen de een en drie euro per maand.

Een Basic-abonnement gaat in Nederland 9 euro per maand kosten, een euro meer dan voorheen. Het standaardabonnement wordt verhoogd van 12 naar 14 euro per maand. Het Premium-abonnement wordt opgehoogd naar 19 euro, dat was 16 euro.

In België gaan de prijzen ook omhoog, meldt VRT News. Een Basic-abonnement wordt daar eveneens een euro duurder, en gaat daarmee 10 euro per maand kosten. De prijs van een Standard-abonnement gaat naar 15 euro per maand en het Premium-abonnement gaat in België 20 euro per maand kosten.

De prijsverhoging lijkt per direct te gelden voor mensen die een nieuw abonnement afsluiten. Bestaande klanten worden binnenkort over de prijsverhoging geïnformeerd.

Netflix is niet het enige streamingbedrijf dat hogere tarieven rekent. Concurrent HBO Max krijgt vanaf juni 2024 meer content, maar dat betekent ook dat de prijzen omhoog gaan. Verder komt er een extra abonnement met reclame bij. Het standaardabonnement gaat in prijs omhoog van 7,99 naar 9,99 euro per maand. Sport kijken kost extra, namelijk 6 euro per maand bovenop het normale abonnement. Gebruikers krijgen dan toegang tot Eurosport 1 en 2, UFC, wielrennen en Grand Slams. Vanaf 1 juli is HBO Max ook in België verkrijgbaar.

Apple TV+ kostte eerst 4,99 euro per maand, nu het dubbele. Ook Amazon Prime Video verhoogde onlangs zijn Nederlandse prijs van 2,99 naar 4,99 euro per maand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond