Deel dit artikel
-

Netflix verhuist naar groter kantoor in Amsterdam, verdubbelt aantal werknemers

Om lokaal geproduceerde series en films te produceren opent Netflix een groot kantoor in Amsterdam-Zuid. Dat meldt Het Parool. De Amerikaanse streamingdienst moet ervoor zorgen dat minstens 30 procent van het aanbod van Europese makelij is. Dat heeft een ruime meerderheid van het Europees Parlement een jaar geleden bepaald.

Het EMEA-hoofdkantoor (Europa, Midden-Oosten en Afrika) in Amsterdam verhuist begin volgend jaar van de Stadhouderskade naar een groot pand in de Karperstraat in Zuid. De huidige vierhonderd werknemers worden verdubbeld.

De eerste Nederlandse Netflix Originals komen in 2020 online: de Amsterdamse horrorserie Ares, en een Engelstalige serie naar het jeugdboek Brief voor de Koning van Tonke Dragt.

Een dezer dagen is Toon online gegaan, een serie uit 2016 die eerder bij het televisiekanaal KPN Presenteert te zien was. Ook heeft Netflix een overeenkomst gesloten met distributeur Dutch FilmWorks, waardoor sommige Nederlandse films na hun draaiperiode in de bioscoop op de streamingdienst verschijnen.

Met de NPO wil Netflix ook een film produceren, waarbij de EO en een aantal filmfondsen deelnemen. De Slag om de Schelde gaat over de militaire operatie van de geallieerden in Zeeland en West-Brabant, in november 1944. Het Vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) is initiatiefnemer en betaalt mee.

Deel dit bericht

4 Reacties

Chris philippart

Er is 2 keer een bedrag van € 10,99 van mijn rekening afgeschreven , wel veel voor een nieuwe klant , zie graag 1 keer retour .

Rene Vloemans - Ideebureau

Geachte marketing,
Ik heb een goed idee? “Netflix slim” wij vullen een theater met gasten (wat is toegestaan) er zal een optreden zijn van een band of artiest of een een nieuw iets die nu de kans krijgt etc.
Het wordt opgenomen en uitgezonden op Netflix Slim. Abonnement is …. per maand.
Theater gaat geld verdienen,artiest, en Netflix

W.van Heerde

Ik probeer al 2 maanden mijn abonnement te wijzigen maar dat lukt op geen enkele manier. Suggesties ?

Bram

@W.van Heerde: Bankrekening opzeggen is ook een mogelijkheid

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond