Deel dit artikel
-

Netflix verlaagt prijzen in 100 landen

Netflix heeft de prijzen van zijn abonnementsplannen in sommige landen verlaagd te midden van stevige concurrentie en gespannen consumentenbestedingen. Beleggers waren bepaald niet blij met dit nieuws. Het aandeel daalde donderdag bijna vijf procent.

Volgens de Wall Street Journal, die het nieuws als eerste meldde, zijn de prijsverlagingen doorgevoerd in het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en Azië. In totaal een kleine honderd landen.

In sommige gevallen is de prijs van het abonnement zelfs gehalveerd. Volgens onderzoekskantoor Ampere Analysis krijgen meer dan 10 miljoen van de ruim 230 miljoen abonnees een prijsverlaging.

In de hoofdmarkten heeft Netflix de tarieven juist verhoogd.

Het bedrijf voegde in het vierde kwartaal ongeveer 7,6 miljoen abonnees toe nadat het in de eerste helft van 2022 abonnees had verloren aan onder meer Paramount en Disney Plus.

Deel dit bericht

1 Reactie

Cath

Zo, dus wederom gaan wij hier in de EU weer extra betalen. Zodat het elders goedkoper kan met maar 1 doel de markt vergroten. Maar dan wel op onze kosten. Gewoon opzeggen die handel, er zijn zat aanbieders met een goed pakket voor een stuk minder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond