Deel dit artikel
-

Netflix veruit best verdienende app

Netflix is veruit de best verdienende app in de belangrijkste appwinkels, volgens metingen van Sensor Tower. In het tweede kwartaal groeide de geschatte omzet naar 153 miljoen dollar, tegen 46 miljoen vorig jaar.

Sensor Tower keek vooral naar inkomsten uit andere apps dan games. Dat betreft dus met name in-app aankopen en abonnementen. In totaal stegen de inkomsten voor de App Store en Google Play naar 2,43 miljard dollar, 56 procent meer dan een jaar geleden. Daarbij ging het om 13,2 miljard downloads, 12 procent meer dan vorig jaar.

Apples App Store bracht alleen al 1,9 miljard dollar op. Google Play ging van 294 naar 506 miljoen dollar. Daarmee groeit de Play Store harder dan Apples App Store. Een opvallende stijger is Google Drive, die ook betaalde versies kent.

Google Play telt bijna twee keer zoveel downloads als de App Store: 4,6 miljard voor iOS versus 8,6 miljard voor Android. Maar dat is niet zo vreemd gelet op het grote aantal Android toestellen.

WhatsApp is net als in het eerste kwartaal de meest gedownloade app, zoals Facebook nog altijd de Top 5 domineert met onder meer Messenger en Instagram. Die laatste verdringt Snapchat. Op iOS voert Messenger de ranglijst aan, met WhatsApp op de tweede plaats.

In de categorie gaming groeide iOS 34 procent en Google Play 28 procent. Samen waren ze goed voor een omzet van 12,2 miljard dollar.

Het aantal downloads is sterk gestegen tot 9,2 miljard voor beide appwinkels. Vorig jaar ging het om 7,7 miljard stuks.

Games zijn de belangrijkste omzetmakers voor de appwinkel. Bij Apple bepalen ze 77 procent van de omzet, bij Google Play 88 procent.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond