Deel dit artikel
-

Netflix via app toch gewoon op televisie

Netflix zal bij de lancering in Nederland al gelijk op Samsung Smart TV’s in Nederland te zien zijn. Daartoe moet wel een app worden geïnstalleerd. Ook andere fabrikanten brengen apps voor Netflix uit.

Nog deze maand zal de Amerikaanse onlinedienst Netflix in Nederland van start gaan. Op 11 september worden tijdens een persconferentie de details daarover bekendgemaakt. Netflix is geen traditioneel tv-kanaal en zal dus niet via de kabel of DSL worden aangeboden. Kijken kan (tegen betaling) op tablets, pc’s en smartphones.

Vrijwel alle grote tv-fabrikanten gaan evenwel de Netflix-app op hun toestellen installeren. Behalve Samsung geldt dat ook voor LG, Philips en Panasonic. Philips en Panasonic bieden de app nu al aan, zij het wel alleen op recentere modellen. Voor Samsung komen alleen de ES- en F-serie in aanmerking. Daardoor zal het bereik van Netflix via de traditionele kanalen voorlopig niet erg groot zijn.

Deel dit bericht

15 Reacties

julesj

De Netflix app is al jaren beschikbaar op de Apple TV. Elke TV waar zo’n ding op aan te sluiten is kan dus fijn rechtstreeks op ’t grote scherm Netflix gebruiken.

Xander

Als de redactie even op een (Samsung) Connected TV had gekeken, dan had ze gezien dat dit al lang het geval was…

bicboz

Iemand enig idee waarome Samsung alleen op de meest recente modellen netflix gaat aanbieden terwijl de App in bijvoorbeeld de US al jaren beschikbaar is op hun smart TV.

Paul Sprangers

Ik denk dat Samsung dat doet om ons te stimuleren een nieuw toestel te kopen. De aanwas van apps op ons 3 jaar oude toestel ligt sowieso al enige tijd stil. Wel een fabuleus beeld overigens – reden om niet zo gauw alweer een nieuwe TV te kopen. Dan maar geen NetFlix.

Mitch

Netflix was al jaren beschikbaar? In amerika ja…( In NL alleen met buitenlands account) Ik gebruik gewoon een Android tv box ( Neo X7 ) ipv de Apple tv. Veeeeeel meer mogelijkheden zoals de mogelijkheid om games te spelen, XBMC, Miracasting en nog veel meer. Ideaal dus. NetFlix werkt ook super. Ow en het is een Quad Core met 2GB RAM. 4x zoveel als de apple tv box? 🙂

MickG

De WD Live TV mediaplayer is ook een perfect apparaat voor het afspelen van o.a. Netflix op je TV.

jan

Kan iemand vertellen hoe ik deze app op mijn samsung tv kan installeren? Op telefoon en tablet doet netflix het prima.

Harold

Ik zie Netflix niet op mijn WDTV Live Hub (NAS) mediaplayer…….. Wel een heleboel andere aanbieders….

jeroen Jo

ik heb de D8000 en waar blijf die netflix app SAMSUNG NEDERLAND dit is toch een smart tv HALLO of moet ik nu weer geld uitgeven voor een andere tv die dat wel kan !!!!!!!!

ton

wees blij dat je geen sony tv hebt. ik heb een 2 jaar oude led KDL-37EX720 voor een klein vermogen gekocht en die heeft het niet. Ook mijn Samsung BDE-E5500 heeft niet de mogelijkheid voor netflix. Zelfd mijn Popcorn A400 kan het niet. Inderdaad willen ze gewoon dat je weer geld uitgeeft voor weer een nieuw apparaat. Wat wordt daarna de volgende uitgave??

wim

Voor al de mensen die geen smart tv hebben of een ouder model, op de Wii kan je gratis netflix zetten. Of sluit een pc of laptop met hdmi aan op je tv, en dan is er nog de google chromecast

Harry

Hallo,
Ik heb geen smart t.v.maar wel een hdtv met h.d.m.i.aansluitng
kan ik dan netflix ontvangen met een apple t.v.3 ????

Y

Kan iemand mij toevallig uitleggen hoe je op je smart tv van gebruiker kan wisselen. (Meerdere gebruikers op 1 account) op de tablet en telefoon kan het namelijk wel gewoon…

Arie

Ik heb een samsung tv d serie geen netflix app dus, kan het ook via mijn Samsung homecinemaset
HT-BD7200?

Jilly

Ik heb een Samsung Smart TV. Als de Netflix app open krijg ik alleen mijn vriendin haar profiel naar voren. Hoe kan ik op de smart TV van gebruiker wisselen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond