Deel dit artikel
-

Netflix vreest Disney en Apple niet

Netflix zegt de komst van Apple TV Plus en Disney Plus niet te vrezen omdat de ‘transitie van lineair naar uitgesteld kijken’ enorm is en alle partijen daarvan profiteren. Dat stelt het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. 

Dat Netflix steeds minder verdient aan zijn klanten, zo’n 2 procent, komt volgens het bedrijf door ongunstige valutaverschillen (pdf). Het aantal betaalde klanten nam namelijk nog steeds toe, er kwamen er in het eerste kwartaal 9,6 miljoen bij, waarvan 7,8 miljoen buiten de VS.

Voor het tweede kwartaal verwacht Netflix een minder grote groei, een kleine 5 miljoen klanten.

Netflix zette het eerste kwartaal 4,5 miljard dollar om. De nettowinst bedroeg 344 miljoen. Voor het tweede kwartaal rekent Netflix op meer omzet, maar een iets lagere winst.

Netflix bevestigt ook een aanstaande prijsverhoging in ‘delen van Europa’. Prijsverhogingen in de VS hebbenvolgens de onderneming geen groot negatief effect gehad.

Maandag werd bekend dat rivaal Hulu het belang dat AT&T in het bedrijf had heeft teruggekocht voor 1,4 miljard dollar. Hulu is een gezamenlijke onderneming van Disney en kabelreus Comcast. Nu is alleen WarnerMedia nog aandeelhouder.

Disney heeft grote ambities op het gebied van videodiensten. In november start het bedrijf in de VS met Disney Plus en er zijn plannen om Hulu ook buiten de VS uit te rollen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond