Deel dit artikel
-

NetlinQ naar Düsseldorf

Internetbureau NetlinQ Groep opent een vestiging in Düsseldorf om de Duitse markt te bedienen. Dit past in het streven naar internationalisatie. NetlinQ verwacht voor het eind van dit jaar te beslissen over een beursgang of een fusie, aldus directeur Frank van Oirschot.

Investeerder Newconomy en NetlinQ bevestigen dat gesprekken over een belang van Newconomy (voorheen ICOM) in het Internetbureau in een vergevorderd stadium zijn. Een officiële transactie heeft echter nog niet plaatsgevonden, en details worden niet gegeven.

De vestiging Düsseldorf moet binnen een jaar groeien van twee naar twaalf medewerkers. Na het saleskantoor in New York is het de tweede vestiging in het buitenland. Van Oirschot zegt meerdere vestigingen in het buitenland te willen openen, bijvoorbeeld in Frankrijk, Engeland en Spanje.

Volgens Van Oirschot is internationale expansie nodig om kennis en ervaring beter te exploiteren, en te kunnen investeren in concepten als games, shops en portals. Ook is het een onderdeel van 'employee benefits'. Van Oirschot: "Het is interessant voor onze medewerkers om internationaal te kunnen werken en te rouleren."

Van Oirschot denkt dat het aantrekken van talent een belangrijk issue gaat worden voor zijn bedrijf. Mede daarom overweegt NetLinQ een Bulgaars IT-bedrijf over te nemen. Van Oirschot: "In die regio zit van oudsher veel software-talent. We kunnen dan bijvoorbeeld uren goedkoop in Bulgarije inkopen en in de VS verkopen."

Van Oirschot zegt diverse gesprekken te hebben gevoerd met internationale netwerken maar nog geen geschikte kandidaat voor aansluiting, fusie of overname te hebben gevonden. Voor het einde van dit jaar moet duidelijk zijn of NetlinQ fuseert, of op eigen kracht naar de beurs gaat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond