Deel dit artikel
-

Netto omzet Mollie groeide in 2023 met 36 procent, Adyen naar 438 miljoen

In 2023 heeft betaalverwerker Mollie een netto omzet van 99 miljoen euro geboekt, een omzetgroei van 36 procent ten opzichte van 2022. Deze groei is onder andere te danken aan het aantrekken van nieuwe en grotere klanten, het investeren in nieuwe producten zoals Mollie Capital en Mollie Terminal, en de versnelling van de internationale expansie in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast zijn de operationele kosten met dertig procent gedaald – van 179,8 miljoen in 2022 naar 126,7 miljoen in 2023. De inzet van AI, met bijvoorbeeld MollieGPT, de meer productgerichte focus en de betere interdisciplinair interne samenwerking hebben de operationele efficiëntie vergroot.

Mollie heeft in 2023 naar eigen zeggen ook grote stappen gemaakt met haar customer centric strategie. Alle customer service rollen werden samengebracht in het Customer Centre in Maastricht. Daarnaast werd Mollie Terminal gelanceerd, een belangrijke oplossing voor de omnichannel klanten van Mollie. Het product werd ook verder uitgebreid met meer geïntegreerde financiële diensten, waarmee klanten via één platform betalingen en geldbeheer kunnen vereenvoudigen.

De komende jaren gaat Mollie verder met het lanceren van meer producten voor klanten zoals Crisp, Gymshark, O’Neill, Koninklijk Theater Carré en Q-Park.

Rivaal Adyen verwerkte in het eerste kwartaal van 2024 297,8 miljard euro, 46 procent meer dan een jaar eerder. Dat leverde een omzet om van 438 miljoen. De snelst groeiende markt was Noord Amerika, waar de grotere klanten zitten (pdf).

Digitaal verwerkte Adyen 51 procent meer dan een jaar geleden en united commerce (waaronder betalingen in winkels) groeide 30 procent.

Adyen groeide in de afgelopen drie maanden bescheiden, met 26 werknemers.

Adyen wil van 2024 tot en met 2026 de omzet jaarlijks met ruim 20 tot bijna 30 procent laten groeien en de EBITDA-marge moet in 2026 weer boven de 50 procent liggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond