Deel dit artikel
-

Nevada loopt 291 miljoen dollar mis door virtuele CES

De Amerikaanse staat Nevada loopt honderden miljoenen dollars aan inkomsten mis nu de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas wordt overgeslagen. Minstens 291 miljoen, zo heeft de Las Vegas Convention and Visitors Authority bekend gemaakt.

Dit jaar zou een heel nieuwe vleugel van het Las Vegas Convention Center, de West Hall, in gebruik worden genomen die 980,3 miljoen dollar heeft gekost. Ook zou Elon Musks ondergrondse People Mover dit jaar voor het eerst rijden. Maar CES, ’s werelds grootste elektronicabeurs, opent vandaag alleen virtueel de deuren.

De hotelcasino’s merken het gebrek aan inkomsten nog het meest. Tijdens CES 2020 verhoogden de belangrijkste hotels de prijzen voor hun kamers tot 1000 dollar per dag. Nu zijn de kamers tot 95 procent afgeprijsd.

Er is ook vrees dat de pandemie de congreswereld definitief zal veranderen en bedrijven minder vaak congressen zullen bezoeken.

Voor de verzamelde pers is het ook wel even wennen. Normaal gesproken worden journalisten al op zondag onthaald met een bescheiden lunch in een immense perskamer in het Mandalay Bay Hotel in Las Vegas. Waarna de Consumer Technology Association, de organisatie van CES, analisten aan het woord laat over de belangrijkste techtrends van het komende jaar. Gevolgd door een receptie van honderden startups met kaas, zoute koekjes, komkommerstengels, radijs en wijn.

Dit jaar kan het journaille geen reportages maken op de beursvloer en geen apparatuur uitproberen en zijn ze aangewezen op een menu van video’s. Enig voordeel van de virtuele presentaties is dat CES niet gehouden is aan Amerikaanse tijden. De virtuele persdag begon maandag stipt om 1 uur Nederlandse tijd. Aan de Amerikaanse westkust lag toen menigeen nog op een oor.

LG, Samsung, Panasonic, Philips en Sony presenteerden gisteren hun nieuwste vindingen alsof ze niet anders gewend waren en de Zweed Hans Vestberg van Verzon trapte de keynotes af met een presentatie over 5G.

Bosch introduceerde op de techshow naar eigen zeggen ’s werelds eerste zelflerende AI-sensor voor wearables en hearables in fitnesstracking. Het bedrijf ontwikkelde ook een sensor die factoren als luchtkwaliteit en relatieve vochtigheid meeneemt. Dit levert informatie op over de concentratie van aërosolen in de lucht – gegevens die vooral belangrijk zijn geworden in de strijd tegen het coronavirus.

Samsung toonde alvast een prototype van een huisrobot Bot Handy die de was kan ophalen, de vaatwasser kan bedienen, de tafel kan zetten, wijn kan schenken en zelfs een drankje kan brengen. Bot Handy is in zijn huidige vorm een dunne zwart-witte robot met twee grote digitale ogen die van uitdrukking veranderen als hij beweegt.

Het Zuid-Koreaanse LG toonde opnieuw een uitrolbare smartphone onder de naam LG Rollable. Het toestel kan van formaat veranderen door het scherm uit te schuiven. Meer dan een teaser kregen we niet te zien, maar hij lijkt erg op de uitrolbare concepttelefoon van het Chinese OPPO.

Samsung beloofde oude smartphones nieuw leven in te blazen via een software update, zodat ze bijvoorbeeld als babyfoon zijn te gebruiken. Het is nog niet bekend welke telefoons een update krijgen en op welke termijn.

Sony onthulde zijn vliegtuigontwerp Airpeak, een drone die is uitgerust met Sony’s Alpha full-frame mirrorless camera. De fabrikant wil in samenwerking met professionele fotografen en filmmakers Airpeak-drones verder ontwikkelen. Daarvoor wordt een apart bedrijfsonderdeel opgericht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond