Deel dit artikel
-

New Dutch Wave en OCW op handelsmissie naar South by Southwest (SXSW)

Ook dit jaar gaat New Dutch Wave (NDW) met een delegatie Nederlandse organisaties naar South by Southwest (SXSW). Het evenement vindt zoals altijd plaats in Austin Texas, van 13 t/m 22 maart.

In dit vierde jaar wordt wel een ommezwaai gemaakt naar een tour in plaats van een vast Holland House op SXSW. Die moet gaan zorgen voor een kruisbestuiving tussen cultuur en de creatieve industrie op internationaal niveau.

Deelnemers van NDW worden meegenomen naar bijzondere onderdelen tijdens SXSW en er zijn speciaal samengestelde programma’s om internationale ontmoetingen te faciliteren. Het New Dutch Wave programma omvat onder andere matchmaking- en inspiratie sessies, founders lunches, presentaties en internationale C- level diners.

Zo is de Nederlandse kunstinstallatie Bumper Ballet van Dropstuff geselecteerd voor het kunstprogramma van SXSW. Ook het Nederlandse Hoodlab Global by PLYGRND.city project is geselecteerd voor een speciale SXSW Design competitie.

Organisaties die al bevestigd hebben deel te nemen aan de Nederlandse delegatie op SXSW zijn: Creative Holland, DEPT, Dutch Digital Design, Ministerie van OCW, Ministerie van Economische Zaken, Gemeente Groningen, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Dropstuff Media, Alles is Gezondheid, Playground, Ideas from Europe, Sheltersuit, Fanride, InkTeam, Van Moof, Lubbers de Jong, RTLZ en Tony Chocolonely.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond