Deel dit artikel
-

NewBeTV begint productielabel voor YouTubers

Productiemaatschappij NewBeTV begint onder de naam NewBeChannels een nieuw label dat zich puur op YouTube-channels richt.

NewBeChannels helpt grote YouTube-kanalen bij de productie van video’s en de uitbouw van hun kanalen. “We investeren in en ontwikkelen formats. Dat doen we bij NewBeTV voor crossmediale producties, waaronder voor tv, en met Channels voor online channels”, aldus creatief producent Jeroen Koopman.

“De focus bij ons ligt op de formats en de productie. We zijn geen MCN en willen dat niet worden. We representeren de kanalen waarmee we werken exclusief in de markt, maar we gaan niet over de exploitatie van een kanaal.” Het bedrijf, dat vandaag aan de buitenwereld wordt getoond, investeert voor eigen risico in eigen channels en kanalen van derden. In ruil daarvoor hebben NewBe’s labels het recht om in latere fasen de crossmediale producties te verzorgen.

“Grote producties kunnen doorstromen naar televisie of, in theorie, naar film, theater of een boek. We koppelen de kwaliteit met het bereik. Met Mertabi”, die onlangs bij het MCN van RTL Nederland tekende, “werkten we aan het herkenbaarder maken van zijn kanaal. Nu zijn we exclusieve partner als hij naar televisie gaat.”

Er wordt ook gewerkt aan de productie van een eigen YouTube-kanaal van een groot weblog. Welke dat is, houdt Koopman voor zich. Hij produceert ook kanalen in eigen beheer, gericht op zowel Nederland als het internationale speelveld.

NewBe zoekt voor zijn ‘multichannel production company’ (MCP) nog nieuwe talenten om te helpen ontwikkelen. We willen niet heel veel partners, alleen die creatief en qua potentieel bereik bij de top behoren. Het doel is om uiteindelijk te komen tot tien à vijftien (co-)owned en managed kanalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond