Deel dit artikel
-

Newconomy neemt 20% in Urbanbite.com

Newconomy neemt een belang van twintig procent in Urbanbite . Urbanbite is een zogeheten 'food ordering portal', dat vanuit Londen in hoog tempo de Europese markt wil veroveren.

Urbanbite.com biedt een overzicht van restaurants en cateringbedrijven met een bezorgservice. Consumenten kunnen via Urbanbite.com maaltijden bestellen en afrekenen. De bereiding en bezorging blijft de verantwoordelijkheid van het restaurant. Voor de restaurants die geen bezorgdienst hebben, wil Urbanbite nauw gaan samenwerken met gespecialiseerde bezorgdiensten.

Urbanbite moet later uitgroeien tot een portal voor meer gemaksdiensten voor de stadsbewoner.

De oprichters van Urbanbite zijn Zsolt Kohalmi, ex-ABN AMRO Acquisition Finance in Londen/Amsterdam en Reinier Evers, oud-Group Strategy Director van AGENCY.COM New York en tevens Emerce-columnist. Urbanbite is een een strategische samenwerking aangegaan met AGENCY.COM.

Deel dit bericht

2 Reacties

rob troostwijk

Dat ik nou nooit op zo'n idee kom.Ik heb de site van Urbanbite bezocht en binnenkort mag ik informatie verwachten welke restaurants in India de mild gekruide curry komen langsfietsen (meals on wheels weet u wel) of als je hungry in hungary bent is het altijd goed te weten dat er lieden met de warmhoudkist achterop het wrakke rijwiel paraat staan in het pizzaportal. Dat hoge tempo zie ik ook wel zitten, want voordat je het weet is de lasagna koud. Ook zo'n hip woord, 'strategische samenwerking'. Wat zou men daar tochmee bedoelen. Gezamenlijk pizzadozen inkopen ? Maar genoeg geschertst, laat u mij niet langer in onzekerheid. Dit is een grap hè, een weliswaar verlate 1 aprilgrap, maar desondanks een grap. Want in zo'n dolkomisch food ordering portal zou een gedegen bedrijf als Newconomy in het echt toch nooit investeren, nietwaar.Overigens een callgirl ordering portal in hoog tempo lijkt mij toch iets meer rendement op te leveren.U schrijft hierover binnenkort toch wel nog een leuke column hè mijnheer Evers? Hartelijke groeten vanrob troostwijk  

Reinier Evers

Beste Rob, Urbanbite biedt grootsteedse consumenten thuis en op kantoor een toegevoegde waarde door een tot nu toe zeer ontoegankelijk aanbod (alle restaurants in je buurt die aan bezorging doen) direct toegankelijk te maken, inclusief hun menu's waar je ook meteen online van kan bestellen. Of je nou Indiaas, Japans, Italiaans, Braziliaans of Thais zoekt. Urbanbite zal ook samenwerken met nieuwe bezorgdiensten die namens restaurants zonder distributie de maaltijden aan huis brengen (meestal de wat duurdere restaurants), wat de keuze voor Urbanbite's klanten verder zal vergroten. Dergelijke services zijn in London en Parijs al een groot succes. Daarnaast zal Urbanbite ook uitbreiden binnen de catering sector, wat vooral voor grote bedrijven aantrekkelijk zal zijn. Ten slotte is er nog een B2B aspect aan de kant van de restaurants, aangezien Urbanbite speciale diensten voor de aangesloten restaurants zal introduceren (bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop van ingredienten) Het 'online food ordering' concept is niet nieuw: in de Verenigde Staten heeft Food.com in een paar jaar al meer dan 16,000 restaurants aan zich gebonden, en hebben zich meer dan 1 miljoen gebruikers geregistreerd. Bedrijven als McDonalds en Kraft hebben in Food.com geinvesteerd omdat zij de enorme kansen zien van een aggregator in de gefragmenteerde 'prepared food industry'. Wij zien dus voor Europa dezelfde kansen.Niet dat we het Amerikaanse concept klakkeloos kopieeren: waar Food.com zich richt op het ontwikkelen van een food-media portal (van bestellen tot recepten tot uitgaan tot kookprogramma's) voor heel Amerika, bezien we ons concept veel meer vanuit een gemaks-oogpunt: uiteindelijk willen we in de top 3 steden van een groot aantal Europese landen een portfolio van 'urban convenience' diensten aanbieden die het dagelijks leven van drukke 'urbanites' makkelijker en leuker maken. Urbanbite is daarvan de start. Wat betreft de strategische samenwerking met AGENCY.COM in New York: AGENCY.COM, een van de grootste web site developers ter wereld, heeft een investering in Urbanbite gedaan, en Urbanbite werkt daarom samen met AGENCY.COM bij de ontwikkeling van de Urbanbite web site. Naast design van de paginas zal AGENCY.COM vanuit London ook betrokken zijn bij het opzetten van de Urbanbite Interactive Television site. Interactive Television is een ontwikkeling die in de UK al erg populair is (de best lopende service op Sky Interactive Television is…..Domino's pizza bezorging!). We zijn uiteraard erg bij met de expertise en goedkeuring van een dergelijke online speler. We laten je graag weten wanneer de service beschikbaar is in Amsterdam, en nee, de launch datum is niet 1 april ;-) MvGReinier Evers  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond