Deel dit artikel
-

“Newconomy overweegt van de beurs te gaan”

Newconomy overweegt van de beurs te gaan. Het is volgens een woordvoerder van het bedrijf een van de opties die momenteel besproken wordt. Greenfield Capital Partners heeft conservatoir (voorlopig) beslag laten leggen op de rekeningen van Newconomy, omdat het claimt nog een bedrag van 900 duizend gulden van Newconomy te krijgen. Het gaat om een eerste stap op weg naar volledige beslaglegging op de rekeningen.

De Volkskrant meldde vanochtend dat Newconomy overweegt van de beurs te gaan. Peerke Anink van Newconomy bevestigt dat het een van de opties is die besproken wordt, maar benadrukt dat "het niet op de agenda staat". Volgens Anink betekent dit "dat er nog geen besluit over genomen is".

Directeur Toon den Heijers van Gilde Investments stelt in de Volkskrant dat "het verstandig zou zijn als de nieuwe geldschieter Newconomy van de beurs zou halen". Hij speekt over een "weeffout" bij het bedrijf. Bij durfkapitalisten zou geen beursnotering passen. "Voor participatiemaatschappijen komen eerst de mislukkingen en dan pas de winst. Beleggers hebben die lange adem niet."

Het zou een opmerkelijke stap betekenen voor Newconomy, aangezien lid van de raad voor commissarissen Hans Brouwer algemeen directeur was van de Effectenbeurs, en later tevens directeur van – de gefuseerde – Amsterdam Exchanges en algemeen directeur van de AEX Exchanges. Ten tijde van de beursgang van Newconomy was hij al lid van de raad van commissarissen.

Participatiemaatschappij Greenfield Capital Partners heeft beslag laten leggen op de rekeningen van Newconomy, meldt de Telegraaf. Directeur Leo Deuzeman van Greenfield Capital Partners bevestigt dat er beslag is laten leggen, maar het gaat hierbij om een "conservatoir beslag". Dit houdt in dat er een voorlopig beslag is gelegd op de rekeningen. "We hebben het gedaan uit voorzorg", zegt Deuzeman. "Onderhandelingen met Newconomy zijn nog gaande. Van een daadwerkelijk beslag op de rekeningen van Newconomy is nog geen sprake." Newconomy ontkent dan ook dat er beslag is gelegd op de rekeningen van het bedrijf. Deuzeman bevestigt dat zijn bedrijf nog 900 duizend gulden claimt bij Newconomy.

Het confllict dateert nog van de overname van PuntEDU door Newconomy. Dit bedrijf dat cursussen en trainingen geeft in nieuwe media is in maart vorig jaar door Newconomy overgenomen. Vlak na de overname bleek dat oprichter en drijvende kracht achter PuntEDU, Arko van Brakel, ziek was. Van Brakel bleek dusdanig ziek dat hij al vrij snel de werkzaamheden moest neerleggen.

Newconomy wilde compensatie voor deze gang van zaken en kreeg deze van enkele aandeelhouders van PuntEDU, waaronder Adam Curry. De enige aandeelhouder die weigerde compensatie te geven was Greenfield Capital Partners, die handelde via het Venture Capital fonds Nethave . In reactie hierop besloot Newconomy het restant van de overnamesom niet te betalen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Petra Meijer

Het lijkt er sterk op dat de RvC van NC nu de redenen voor de schorsing van de Hond aan het zoeken zijn, naar mijn idee zal men dus de komende tijd alleen maar slecht nieuws naar buiten brengen om hiermede een alibie te hebben voor het ontslag van de Hond. Handiger was geweest om dit voor de schorsing te comuniceren en niet er min of meer later de redenen bij te bedenken, Lees in dit kader ook het artikel wat in FEM de week stond gisteren. Nu is de belegger zoals gebruikelijk weer de klos en indien NC inderdaad van de beurs verdwijnt is het onmogelijk om het koersverlies van het aandeel ooit nog te compenseren, enfin beter 2 euro vangen dat dan het opdoeken van NC want dan krijgt de aandeelhouder helemaal niets. groetjes Petra

Robert-Reinder Nederhoed

Mening van een NewCommer (groentje):900.000 gulden is relatief een klein bedrag en het lijkt erop dat Newconomy zelfs enig recht heeft op dat bedrag. Persoonlijk geloof ik best in het idee waar NC voor staat: netwerk van internetbedrijven. Het lijkt bijna een idealistische instelling. Sommige concepten vallen in de praktijk wat tegen. Ja, er zijn te grote bedragen neergeteld. En de markt zit nu ook niet mee.Meneer De Hond, laat zien dat u inziet dat het anders moet, *blijf* aan het roer maar gooi het om! Ik gun u uw droomkindje :) Wat zou precies het effect zijn voor de belegger als NC 'van de beurs' gaat?En wie durft Newconomy nu nog te kopen?

MB

Volgens mij ligt dit allemaal echt niet aan Maurice de Hond. Deze man is erg positief over de internetbranche en dat ben ik ook. Tuurlijk gaat het slecht met bedrijven, maar dat is ook in de 'oude' economie zo. De grote en kleine internetbedrijven met de beste concepten zullen overleven. Deze markt is en wordt kapot gemaakt door verkeerde concepten en veel te veel uitgaven voordat er wat verdiend wordt. Een jaar geleden kreeg ieder 'internet' idee gelijk al geld. Ook de slechte ideeen. Die komen zichzelf nu tegen. Bij het runnen van een business draait het uiteindelijk maar om 2 dingen. Omzet, maar vooral winst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond