Deel dit artikel
-

Newconomy treft schikking met PPN

Newconomy en Publishing Partners Nederland (PPN) hebben een schikking getroffen voor hun financiële geschil. Newconomy zal PPN 1,5 miljoen aandelen Newconomy en 2 miljoen euro aanbieden. PPN zal op zijn beurt het beslag op een aantal participaties laten varen.

PPN had afgelopen zomer beslag laten leggen op een zevental participaties van Newconomy . Het bedrijf claimde nog 43 miljoen gulden te krijgen en sleepte de participatiemaatschappij voor de rechter.

Zoals gisteren nabeurs bekend is geworden, is een rechtszaak van de baan. PPN krijgt 2 miljoen euro uitgekeerd. Inbegrepen bij dit bedrag is 0,9 miljoen voor een vordering van Newconomy op Jacob Pieterman, een voormalig eigenaar van PPN. Deze vordering is in het kader van de schikking overgedragen op PPN. PPN en Newconomy verlenen elkaar over en weer "finale kwijting", terwijl de beslagen op de participaties door PPN wordt opgeheven.

De schikking komt op een goed moment voor Newconomy. Bij de presentatie van de resultaten voor het derde kwartaal stond de continuïteit van het bedrijf ter discussie. Nu de beslagen zijn opgeheven is de directie vrij om gesprekken met mogelijke partners te intensiveren. Directeur Cees van Steijn: "Wij zijn zeer tevreden met het feit dat het geschil met PPN niet langer als een zwaard van Damocles boven Newconomy hangt. PPN verdient een oprecht compliment voor de wijze waarop ze uiteindelijk bereid is gebleken om de zaak te schikken."

De schikking zal volgens Steijn slechts een beperkt verlies van 0,5 miljoen euro negatief op de kwartaalresultaten hebben. Het bedrijf had reeds voorzieningen getroffen voor de afwikkeling van het geschil.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond