Deel dit artikel
-

Newconomy: Vergadering met CEO’s “zeer teleurstellend”

De vergadering van de CEO's uit het Newconomy-netwerk en de Raad van Commissarissen is gisteren "zeer teleurstellend" verlopen. Dat zeggen enkele CEO's. Vanuit de Raad kwamen er nauwelijks antwoorden. Dat er ruim twee weken na de schorsing van De Hond nog geen duidelijkheid gegeven kan worden, verbaast de partners.

De vergadering was in het leven geroepen om de netwerkpartners te informeren over de huidige stand van zaken.

Robert Poorter, CEO van Buyonline – waar Newconomy een deel van 19,5 procent in heeft – noemt het een "zinloze meeting". Interim manager en de aanwezige commissaris Hans Brouwer waren volgens hem zeer terughoudend. Zij lieten weinig los onder het mom van "koersgevoelige informatie". Poorter: "Er waren zeer veel vragen, en zeer weinig antwoorden."

Ook Peter Maronier, CEO van Net Effect , vond de vergadering teleurstellend. "We hoopten op meer duidelijkheid, maar die bleef uit. Er gebeuren dingen buiten ons gezichtsveld."
Op zijn belangrijkste vragen – waarom wordt er iemand geschorst en hoe moet Newconomy nu verder – kwam geen antwoord. "Het enige dat gezegd werd is dat er naar financieringsmodellen gekeken wordt. Het is nu echter belangrijker dat de situatie tussen De Hond en de Raad opgelost wordt, want hier is niemand bij gebaat. De passagiers weten niet waar het schip heenvaart, en of er ijsbergen voor de boeg liggen."

Ook over eventuele exits is op de vergadering niet gesproken. Poorter gaat er vanuit dat vervolgfinanciering voor Newconomy dan ook uit externe financiele partijen zal komen. Ook over de commissaris-rol van Oscar Appeldoorn bij BuyOnline is nog geen duidelijkheid. Poorter: "Appeldoorn legt de situatie bij Newconomy neer, en daar is nog geen besluit genomen."

Deel dit bericht

4 Reacties

John Kivit

Emerce lijkt tegenwoordig wel de Privé van de internetbranche. Echt nieuws vinden is blijkbaar moeilijker dan over Newconomy schrijven. Ga nou eens op zoek naar echt nieuws!

dewanand

newconomy is een levensvatbare onderneming, althans zo zie ik het. daarom zou ik het jammer vinden als het bedrijf nu geruineerd wordt door een stelletje egoisten. het algemeen belang moet niet uit het oog verloren worden, want een bedrijf wordt hoe dan ook gedragen door de goodwill en het kapitaal van het volk. bij de beursgang van vorig jaar was er veel hoop op een goede afloop en dat is nu bijna vervlogen. hoe is dit mogelijk? er zijn zoveel deskundigen in nederland, maar geen enkele kan een oplossing aandragen. ik geloof dat newconomy snel voor een adequate oplossing moet zorgen van de bestuurscrisis. alle partijen moeten zich richten op het algemeen belang en hun egoistische opvattingen opzij zetten. conformisme is nu de beste strategie. het zou jammer zijn als newconomy ook failliet zou gaan zoals baan en fokker, want dan zou een stukje nederland opnieuw afsterven. 

Jan lantink

Toen ik jong was, deed ik het ook: winkeltje-spelen. Met geld uit het monopoly-spel. Tot je er later achter komt wat het in het echt is, dat winkeltje-spelen. Met echt geld. Het is te hopen dat al die nieuwbakken, zelfbenoemde internet-CEO's uit het Newconomy netwerk en soortgelijke netwerken veel leren van echte CEO's uit zgn. oude-economie bedrijven. Zie ook het recente onderzoek van PriceWaterhouseCoopers. Misschien is er dan nog hoop (en beloning) voor klanten, medewerkers en aandeelhouders van dit soort bedrijven. drs Jan Lantink

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond