Deel dit artikel
-

Newconomy verwacht snelle oplossing rond beslaglegging

Het voorlopig beslag dat gelegd is door Greenfield Investment Parterns op aandelen van Newonomy in de partnerbedrijven heeft weinig effect voor de bedrijven zelf. Dit zegt zowel Newconomy als een van de partners BuyOnline , bij wie ook beslag is gelegd op de rente-aflossing aan Newconomy. Volgens Peerke Anink van Newconomy zal er binnen enkele dagen een oplossing komen.

Het conflict tussen het Greenfield Investment Partners onderdeel Nethave en Newconomy dateert uit de tijd van de overname van aandelen PuntEdu door Newconomy. Oprichter Van Brakel, om wie een groot deel van het bedrijf draaide, bleek dusdanig ziek te zijn dat hij al vrij snel na de overname stopte met werken. Newconomy wilde compensatie van de partijen van wie het de 40 procent aandelen PuntEdu had gekocht, omdat zij wel op de hoogte waren. Allen gaven compensatie, behalve Nethave, onderdeel van Greenfield Investment Partners.

Deze week liet Greenfield conservatoir beslag leggen, waarbij tegoeden worden bevroren in afwachting van een oplossing van het conflict. Daarbij is ook beslag gelegd op de aandelen die Newconomy heeft in de partnerbedrijven. Bovendien is beslag gelegd op de rente-aflossing die BuyOnline.nl betaalt aan Newconomy. Het betreft een lening "van een substantieel bedrag" die door Newconomy aan BuyOnline is verstrekt, zegt ceo Robert Poorter van BuyOnline. "De aflossing is inmiddels niet zo hoog meer. Het gaat om een klein bedrag."

"We lopen geen enkel risico", zegt Poorter. "Het effect voor ons is nul, want Newconomy heeft het hier niet voor het zeggen. Ze hebben een klein aandeel in ons bedrijf, van 18,5 procent." Poorter vond het toch nodig om een persverklaring te versturen om duidelijk te maken dat er geen beslag is gelegd op alle aandelen van BuyOnline, zoals elders bericht werd. "We vinden het niet prettig om geassocieerd te worden met gerechtelijke uitspraken en de gang van zaken bij Newconomy."

Volgens Peerke Anink heeft de voorlopige beslaglegging bij Ilse, Wish, Tie, Advalue en BuyOnline geen effect voor de partnerbedrijven. "Wij kunnen niet bij ons geld, maar voor de bedrijven zal er weinig veranderen." Of er andere partijen zijn die evenals BuyOnline ook rente aan Newconomy betalen kon Anink niet zeggen. "Maar het probleem is snel opgelost. Wettelijk moeten we er binnen 14 dagen uitkomen, na de conservatoire beslaglegging. Dat betekent dat we er binnen enkele dagen wel uit zullen komen, het zou zelfs veel sneller kunnen." Waar dat van afhangt wilde Anink niet zeggen.

Zie ook: Newconomy overweegt van de beurs te gaan

Deel dit bericht

1 Reactie

John Galoway

Ik kan me voorstellen dat de partnerbedrijven van Newconomy hier niet al te blij mee zijn. Slecht voor de zaken en de beeldvorming. De paleisrevolutie bij Newconomy brengt op deze manier toch schade toe aan een aantal in potentie goede en veelbelovende bedrijven. Blijken er toch allerlei ongewenste zaken mee te zijn gekomen met de financiele injecties van Newconomy.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond