Deel dit artikel
-

Newconomy volledig eigenaar van Macropolis

Internet-netwerk Newconomy koopt haar mede-aandeelhouder van winkelplein Macropolis , Innoquest B.V, uit. Het gaat om 76,9 procent van de aandelen. De transactie vindt plaats in een combinatie van een aandelenruil en een onbekend bedrag in contanten. Oprichters Wijnand Jongen en Niek Vrielink blijven aan het bewind bij de onderneming.

Grote strategiewijzigingen zijn er niet te verwachten. Ruud Smeets: "Het verkrijgen van een 100%-belang in de Nederlandse marktleider op het gebied van e-commerce portals geeft ons ruimte de mogelijkheden van de onderneming voor het netwerk van Newconomy volledig te benutten. Door de uitbreiding van ons belang in Macropolis wordt onze positie in het segment access en content op de Nederlandse markt verder versterkt."

Macropolis maakte enkele jaren geleden al een valse start binnen de Nederlandse e-commercemarkt. Met een 3D-concept, waarbij de gebruiker door een virtueel winkelcentrum wandelde, probeerden Jongen en Vrielink het publiek aan het online winkelen te krijgen. De namaak van een echt winkelcentrum sloeg echter niet aan. De nieuwe opzet lijkt meer succes te hebben. Macropolis registreerde onlangs haar vijf miljoenste bezoeker.
De verzameling winkels verschijnt inmiddels ook bij Scoot, MSN.nl, Skyradio, Everyday.com en Het Net.

Macropolis zal vrijwel zeker geïntegreerd worden met provider Wish, waarin Newconomy ook een meerderheidsbelang in heeft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond