Deel dit artikel
-

Newcraft wordt onderdeel van Wunderman Thompson

Newcraft Group wordt onderdeel van bureauconcern WPP middels een overname door diens dochter Wunderman Thompson.

De overname markeert het einde van het volgende zelfstandige digital agency. Newcraft Group werd vijftien jaar geleden opgericht door Martijn Haanappel als Conversion Company. Tegenwoordig bestaat het uit SEO- en contentbureau OAK en marketingspecialist Unfoldr. Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam en Brussel en er werkt 155 man.

Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt (Pdf).

De reden voor de verkoop ligt in de veranderende marktvraag. De opdrachten van Newcraft-klanten worden steeds groter en complexer. Aan de andere kant verlangen opdrachtgevers meer internationale support. Hoe specialistisch ook, een lokale partij kan daar in zijn eentje niet in voorzien. Bovendien biedt overname aan medewerkers een breder carrièreperspectief binnen een internationaal concern als WPP.

WPP ziet in de overname een aanvulling van zijn expertise op het gebied van e-commerce. Newcraft is in die zin een specialist in voetverkeer naar online winkels.

Voor het Britse concern is dit de vierde overname van 2022. De drie eerdere overnames (Village Marketing, Bower House Digital en Corebiz) richtten zich eveneens op online marketing, maar dan buiten Europa. CEO Mark Read is zijn concern aan het ombouwen tot een stevig digitaal gefundeerde reclamegigant.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond