Deel dit artikel
-

Newzoo: na kleine inzinking groeit gamemarkt naar 200 miljard dollar

De wereldwijde gamemarkt groeit van 175,8 miljard dollar in 2021 tot meer dan 200 miljard in 2024, volgens het 2021 Global Games Market Report van het Nederlandse bureau Newzoo.

Om precies te zijn gaat het om een bedrag van 218,7 miljard, waarbij de drempel van 200 miljard in 2023 al wordt overschreden.

Dit jaar eindigt de omzet op 175,8 miljard dollar, 1,1 minder dan een jaar eerder. Dat komt door de te verwachten krimp van de game pc- en consolemarkt.

De consolemarkt daalt in 2021 met 8,9 procent tot 49,2 miljard door vertragingen van grote games en tekorten aan nieuwe consoles.

De toekomst van de gamesmarkt blijft onmiskenbaar positief, maar de markt kan de indrukwekkende groei van 2020 gewoon niet nog een jaar volhouden.

Newzoo voorspelt dat de markt voor mobiel gamen in 2021 90,7 miljard zal genereren, een groei van 4,4 procent ten opzichte van een jaar geleden. Mobiele games vormen meer dan de helft van de wereldwijde gamesmarkt.

De regio Azië-Stille Oceaan is goed voor de meeste spelers wereldwijd (55 procent). Maar Europa en Noord-Amerika zijn samen nog altijd goed voor meer dan 40 procent van de inkomsten uit games. Maar opmerkelijk genoeg huisvesten de twee markten minder dan een kwart van de gamers.

Het Midden-Oosten plus Afrika en Latijns-Amerika groeien het hardst wat betreft het aantal spelers. Dat komt door de groei van de online bevolking aldaar, verbetering van de internetinfrastructuur en meer betaalbare smartphone- en mobiele internetdataplannen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond