Deel dit artikel
-

NextChapter lanceert cloudwebwinkel

Op de Webwinkel Vakdagen deze week in Utrecht wordt nieuwe webwinkel software voor het midden- en hoogsegment gelanceerd. NextChapter werkt vanuit de cloud en sluit naar eigen zeggen aan op de omnichannel behoefte. Onder meer Kijkshop, modemerk SuperTrash en juwelier Lucardi maken er gebruik van.

De ondernemer hoeft niet meer zelf webshop software te laten bouwen. Voor een vast bedrag per maand beschikt hij over alle bestaande en nieuwe functionaliteiten.

NextChapter is niet de eerste SaaS-oplossing voor webshops. SEOshop en BiedMeer zijn andere voorbeelden. NextChapter wil zich echter richten op webwinkels in het midden- en hoogsegment, die in de regel complexer zijn en meer specifieke wensen hebben.

Veel van deze partijen hebben gekozen voor Magento Enterprise of zelfbouw oplossingen. Die moeten doorgaans tegen hoge kosten worden onderhouden en doorontwikkeld. Ook hebben deze systemen moeite om mee te komen in het snel veranderende omnichannel landschap. Migraties en innovaties worden vaak zelfs uitgesteld omdat de onderliggende programmatuur dit niet aankan.

De SaaS webshop is vooral afgestemd op mobiel gebruik. Zo beschikt het platform over een instore webshop voor de fysieke winkel. De instore webshop kan gebruikt worden op losse tablets (sales assistants), op kiosken en op grote schermen. De shop is verder gekoppeld aan een meegeleverde shuttle van Adyen, waardoor consumenten met PIN kunnen betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond