Deel dit artikel
-

Nextdoor deze winter naar de beurs

De buurtapp Nextdoor, een lokaal gerichte variant van Facebook, gaat naar de beurs door te fuseren met een speciaal daarvoor opgericht lege beurshuls.

Het Amerikaanse Nextdoor, ook in Nederland actief, gaat samen met de zogeheten Spac van Khosla Ventures. Die staat al aan de beurs in New York. De investeerder waardeert zijn fusiepartner op 4,3 miljard dollar. De transactie levert bruto 686 miljoen dollar op, geld dat gebruikt zal worden voor doorontwikkeling van de buurtapp.

Tot op heden staken investeerders 448 miljoen dollar in het bedrijf van algemeen directeur Sarah Friar (foto). Met het nieuw aangetrokken geld wil Friar het bedrijf uitbreiden naar andere landen en meer functies ontwerpen voor het product.

De app wordt wekelijks door 27 miljoen app-gebruikers aangezet. De helft van de nieuwe leden is na twee jaar nog actief op het platform. Dat is vaker dan Twitter en Spotify.

Gisteren werd de intentie tot de beursgang bekendgemaakt. De partijen denken dat proces af te ronden in het vierde kwartaal van 2021. Fuseren met een Spac, een financieel vehikel, is een sneller manier om tot een beursgang te komen omdat een andere partij het voorwerk al heeft gedaan. In 2021 is de Spac-route dertig procent vaker bewandeld dan die van de IPO. Critici wijzen erop dat waarderingen van de beurshuls vrij liberaal tot stand komen en het fusie-object kunnen benadelen met neerwaartse koerscorrecties.

Foto: MoneyConf (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond