Deel dit artikel
-

NFC in paspoort wordt ID-tool financiële instellingen

Bitcoinbedrijf Bitonic heeft in Nederland de primeur met een nieuwe vorm van digitale identificatie. Het bedrijf gebruikt de NFC-chip in paspoorten en Europees ID-bewijzen om, via een app, de identiteit van personen te verifiëren.

Het wisselkantoor voor bitcoin heeft begin deze week een verificatie-app gelanceerd om wettelijke regels voor instellingen die onder financiële en witwasregelgevingen vallen. De bestaande en nieuwe klanten van Bitonic moeten zich daarom identificeren. Om dat proces te versnellen, en het klantverloop laag te houden, ontwikkelde het bedrijf een ID-tool.

De digitale tussenstap is ook een manier om fraude te voorkomen. Foto’s met een kopie van het paspoort die als PDF of per post worden opgestuurd kunnen onbedoeld lekken.

Gebruikers van het Nederlandse systeem moeten een identificatieproces doorlopen waarbij ze een officieel ID-bewijs tegen de NFC-lezer van hun telefoon moeten houden. Achter de schermen controleert het systeem de autenticiteit van de persoon en geeft al dan niet groen licht.

Eén bitcoin is momenteel 8.847 euro waard. Een jaar geleden was dat 7.162. In maart bereikte de koers het dieptepunt over de afgelopen twaalf maanden: 4.501 euro. Omgerekend is dat een verdubbeling in twee maanden tijd.

Foto: Christiaan Colen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond