Deel dit artikel
-

Nick Lenten naar Google Shopping

De voormalig CTO van Coolblue en daarna Suitsupply Nick Lenten is deze maand aan de slag gegaan bij Google in Zwitserland. Daar is hij lead product manager bij Google Shopping, dat in Europa in een juridische en operationele stoelendans verkeert.

De nieuwe betrekking wordt gesignaleerd door vakuitgave Twinkle en door Lenten bevestigd op LinkedIn. In tegenstelling tot zijn eerdere betrekkingen vertelt hij ditmaal precies niets over de inhoud van zijn werk.

Lenten opereert doorgaans op het snijvlak van technologie en marketing. Bij Google zal hij onder meer samenwerken met een nieuwe, nog aan te stellen, technisch verantwoordelijk voor zoekmachine Shopping. Uit deze vacature blijkt dat Google investeert in het professionaliseren en daarmee verder commercieel opschalen van Google Shopping.

In het Zwitserse kantoor werkt rond de tweeduizend man (foto’s). Het staat bekend als plaats waar ontwikkelaars werken aan Google Maps, Youtube en Gmail maar de vacatures verklappen dat er ook wordt gewerkt aan Cloud en Android.

Google heeft voor zoekmachine Shopping een tik op de vingers gekregen de Europese Commissie. Het bedrijf kreeg een boete van 2,4 miljard en moet de weergave van zoekresultaten veranderen. De eerste stappen daarbij zijn gezet, maar het is nog niet duidelijk of Europa vindt dat Googles maatregelen ver genoeg gaan.

Foto: Thomas8047 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond