Deel dit artikel
-

Nieuw commissiemodel voor affiliates bol.com

Op 3 oktober 2022 wordt het nieuwe commissiemodel van bol.com geïntroduceerd. Het nieuwe model heeft als doel de commissiepercentages te stroomlijnen en meer transparantie aan te brengen.

Vanaf 3 oktober 2022 zal de commissie worden berekend over de verkoopprijs inclusief BTW (exclusief eventuele verzendkosten). Tot nu toe werd de commissie berekend over de netto daadwerkelijk door bol.com ontvangen verkoopwaarde per productgroep van de niet-ingeruilde artikelen (d.w.z. exclusief BTW en verzendkosten).

Onder het nieuwe commissiemodel zal het bedrag waarover de commissie wordt toegekend dus hoger liggen – in de meeste gevallen 21 procent – en wordt het eenvoudiger om de commissiepercentages te berekenen.

De indeling van producten in commissiecategorieën vindt plaats op basis van een Global Product Classification (‘GPC’) indeling. Tot nu toe werden commissiepercentages toegekend op basis van een interne bol.com-categorisatie. De switch naar een GPC-indeling beoogt enerzijds meer transparantie en anderzijds een toekomstbestendige oplossing bij de introductie van nieuwe producten en categorieën.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Ruub

Is gewoon een 30% verlaging van commissies voor de meeste producten en een verhoging van 5% voor kleding.

rvs uitlaatklem

Inderdaad een daling van de commissie.
Jammer dat ze dit niet transparant communiceren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond