Deel dit artikel
-

Nieuw Facebook Messages versmelt e-mail, sms en chat

Profielensite Facebook scherpt de concurrentie met Google aan en lanceert een nieuwe berichtendienst. Deze brengt e-mail, Messages, sms en chatberichten samen in één Inbox.

Gisterenavond presenteerde Facebook-oprichter Mark Zuckerberg de nieuwe berichtendienst. In tegenstelling tot wat we eerder berichtten is de ‘nieuwe Inbox’ of Messages is geen kale maildienst, noch een directe Gmail-concurrent.

Het idee erachter is om gebruikers eenvoudig met elkaar te laten kletsen zonder dat ze zich moeten afvragen of ze chat, e-mail, Facebook of sms moeten gebruiken om iemand te bereiken. Al die modaliteiten komen nu onder een en hetzelfde dak. De conversatie staat centraal.

Gebruikers van de profielensite kunnen binnenkort een e-mailadres aanvragen dat eindigt op @facebook.com. Zo’n adres is niet noodzakelijk om de dienst te kunnen gebruiken. Gebruikers kunnen ook hun eigen mailadres aan het systeem hangen.

Berichten van vrienden zullen in een andere map terecht komen dan post van onbekenden die het @facebook.com-adres gebruiken. Op die manier wil het bedrijf de sociale relevantie van het nieuwe Messages in stand houden.

Medewerkers van het Amerikaanse bedrijf gaan elkaar in het vervolg mailen vanaf het nieuw verworven domein FB.com.

De berichtendienst wordt vanaf vandaag uitgerold over de ruim 500 miljoen gebruikers. Zeventig procent van hen zou wel eens een bericht naar een vriend of kennis sturen via het interne berichtensysteem van Facebook. Er circuleren op die manier dagelijks zo’n 4 miljard berichten.

Facebook werkt een aan update van zijn iPhone-applicatie om de noviteit te incorporeren. Het wordt ook mogelijk om Facebooks mailadres te gebruiken via een IMAP-server.

 

Over een verdienmodel achter de maildienst is gisteren niet gesproken, maar het ligt volgens kenner Paul Boutin voor de hand dat adverteerders op enig moment de targeting-opties van Facebooks Inbox zullen mogen gaan gebruiken, zoals Gmail en Hotmail dat ook toestaan.    

Facebook wil in de toekomst overwogen of het de berichtendienst zal uitbreiden met VoIP-functies.

In deze video legt Mark Zuckerberg de nieuwe elementen van Messaging uit:

Foto: ulikleafar (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond