Deel dit artikel
-

Nieuw fonds Index Ventures voor starters

De Amerikaans-Engelse investeerder Index Ventures opent een nieuw investeringsfonds waarmee het zich vooral richt op kleine techstarters.

Het zogeheten Origin-fonds, de tweede editie daarvan, gaat van start met driehonderd miljoen dollar in kas. Kennelijk raakte de eerste editie al een snaar want dat ging nog maar anderhalf jaar geleden van start met honderd miljoen minder aan beschikbaar vermogen.

Index legt uit dat dit ‘seedfonds’ werkt met kleinere bedragen en ruimte biedt aan angel investors en solo opererende professionals. Dat wijkt af van de traditionele werkwijze van dit bedrijf, omdat het doorgaans in grotere rondes participeert waarin enkel andere grote geldschieters meedoen.

“Bijzondere ondernemers slagen in hun missie ongeacht de macro-economische dynamieken. Ze beginnen hun bedrijf niet om mee te liften op een hype en VC-sentiment, maar uit overtuiging”, verklaart Index de timing van zijn fonds.

Het Origin-fonds heeft als afgeleide doel voor te sorteren op anderen investeerders als de kleine participatie groot wordt. Dan kan de investeerder een van zijn eigen andere, grotere fondsen met meer geld inzetten. Eerder stapte het al in bedrijven als Deliveroo, Notion, Figma, Wise en Revolut.

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond