Deel dit artikel
-

Nieuw initiatief rond duurzame e-fulfillment

In Weert is een initiatief gestart voor duurzame e-Fulfillment. In het Living Lab worden innovatietrajecten rondom duurzaam transport, het real-time meten van CO2-uitstoot en life-cycle analyses uitgevoerd.

Aangesloten partners zijn o.a. HC Distributie, Moonen Packaging, Thijs Logistiek, IM Efficiency, Blue Engineering en Gilde Opleidingen.

Duurzaamheid is van essentieel belang in de logistieke sector. Toch blijft de gewenste verduurzaming achter, vinden de iniatiefnemers. Vandaar het idee is ontstaan een proeftuin rondom onderzoek en innovatie van duurzame logistiek te starten.

In het Living Lab worden telkens nieuwe innovatietrajecten gestart. Elk traject moet substantieel bijdragen aan het verduurzamen van de logistieke keten. Het eerste innovatietraject is het stimuleren van duurzaam vervoer. In dit traject wordt het concept SolarOnTop, van het in Helmond gevestigde IM Efficiency (een met zonnepanelen geïntegreerde trailer), in de markt getest en gevalideerd om zo elektrisch vervoer te stimuleren.

Een ander innovatietraject is het ontwikkelen van een systeem om real-time de CO2-uitstoot per pakket te kunnen meten.

Het Living Lab is fysiek te bezoeken op de Graafschap Hornelaan 137a te Weert.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond