Deel dit artikel
-

Nieuw initiatief W3C voor mobiel internet

Het W3C (het consortium voor standaardisering op het wereldwijde web) heeft vrijdag onder leiding van Tim Berners-Lee (de geestelijke vader van het web) een nieuw initiatief aangekondigd om mobiel internet eindelijk van de grond te krijgen.

Eerder dit jaar zei Berners-Lee al dat zolang hetzelfde webdesign op mobiele telefoons wordt gebruikt als op computers, mobiel internetten nooit zal doorbreken. De richtlijn van het W3C moet aan dat probleem een einde maken. Het initiatief heeft als doel webpagina's voor mobieltjes een stuk eenvoudiger te maken. Als dat lukt, dan zal mobiel internet een veel grotere slagingskans hebben, zo denkt Berners-Lee.

“Webdesigners hebben geleerd hoe ze moeten ontwerpen voor slechtzienden en voor andere mensen met een handicap. Binnen enkele jaren zullen ze ook doorhebben hoe ze het web eindelijk geschikt kunnen maken voor gebruikers van mobiele apparaten,” zo zei Berners-Lee bij een eerdere gelegenheid.

Berners-Lee vond in 1990 het wereldwijde web uit toen hij werkzaam was bij het Zwitserse onderzoeksintituut CERN. Doel van het www was om informatie-overdracht met behulp van hyperlinks makkelijker te maken. Dat is gelukt. Nu wil hij iets soortgelijks met mobiel internet voor elkaar krijgen.

Deel dit bericht

1 Reactie

horstman

de ether is vrij,dus moet je je spullen goed verpakken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond