Deel dit artikel
-

Nieuw investeringsfonds van 75 miljoen euro voor Nederlandse hightech en medtech

Innovation Industries is de naam van een nieuw technologiefonds dat de komende tien jaar gaat investeren in circa 20 veelbelovende hightech-bedrijven in Nederland. Het doel van het fonds is om hoogwaardige kennis aanwezig op de technische universiteiten, TNO en ECN versneld om te zetten in succesvolle (internationale) bedrijven en om reeds bestaande hightech-bedrijven (zogenaamde scale-ups) te ondersteunen bij hun groei.

Het fonds richt zich in het bijzonder op bedrijven die met hun producten of technologieën een positieve bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke uitdagingen van dit moment waaronder klimaatverandering, zorg, mobiliteit en voeding.

Het fonds heeft reeds investeringen ontvangen van het Europese Investeringsfonds (European Investment Fund), het Pensioenfonds voor Metaal en Elektro (PME), de technische universiteiten van Twente, Eindhoven en Wageningen, evenals TNO en ECN, PPM Oost, Topfonds Gelderland, Innovatiefonds Overijssel.

Voorheen werkte elke universiteit met een eigen investeringsfonds of methodiek om startups te helpen, maar er was geen landelijk systeem. Innovation Industries moet daarin verandering brengen.

Het management van Innovation Industries wordt gevoerd door Harm de Vries, Nard Sintenie, Tom Schwarz en Chris Sonnenberg. Deze fondsmanagers hebben ervaring op het gebied van hightech-investeringen in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond