Deel dit artikel
-

Nieuw kenniscentrum veilige digitale samenleving in Apeldoorn

De Universiteit Twente, hogeschool Saxion, Politieacademie, ROC Aventus en Koninklijke Marechaussee zetten samen met de gemeente Apeldoorn en Apeldoornse bedrijven een kenniscentrum op dat zich richt op een veilige digitale samenleving.

De overeenkomst werd een dezer dagen (digitaal) ondertekend. UT-wetenschappers verzorgen binnen het kenniscentrum, dat later ook een fysieke locatie krijgt, postdoctoraal onderwijs en onderzoek in vier vakgebieden. Zeventien Apeldoornse bedrijven zijn betrokken met een door hen ondertekende adhesieverklaring.

In het nieuwe kenniscentrum richten studenten en professionals zich op de laatste ontwikkelingen rondom cyberveiligheid en digitalisering. Apeldoorn vindt kennisontwikkeling op deze terreinen noodzakelijk om de sociaal-economische ontwikkeling van de stad en regio te versterken.

Medewerkers van de Belastingdienst, Achmea en de IT-bedrijven starten met vier onderwijsmodules waar verschillende UT-wetenschappers bij betrokken zijn. Het gaat daarbij om datawetenschap, business IT, cybersecurity en daaraan gekoppelde ethische vraagstukken. Daarnaast worden momenteel verschillende PDEng-opleidingen (tweejarige postmaster/ontwerpopdracht) gestart, vooral op het gebied van intelligent manufacturing en digitalisering. Aan UT-zijde wordt het kenniscentrum gecordineerd door Stephan Maathuis (faculteit EEMCS) en Maarten van Steen (onderzoeksinstituut DSI).

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond