Deel dit artikel
-

Nieuw lab voor 3D-printen

De Universiteit Twente heeft een eigen lab voor 3D-printen geopend: het Rapid Prototyping Lab. UT-onderzoekers kunnen het Rapid Prototyping Lab gebruiken voor het printen van speciale onderdelen voor hun onderzoeksopstelling. Daarnaast wordt het Rapid Prototyping Lab ingezet in het onderwijs.

Voor de dagelijkse gebruiker biedt het lab net wat betere kwaliteit dan de standaard printers. Er kunnen bijvoorbeeld prints worden gemaakt die ook goed mechanisch belastbaar zijn. Daarnaast is het educatief van belang omdat er veel verschillende printtechnieken worden aangeboden.

Op onderzoeksgebied zijn er onder meer plannen om te kijken naar het printen van composieten en rubberachtige materialen. Verder wil men bijvoorbeeld printen combineren met nabewerkingstechnieken in een apparaat om zo tot volwaardiger productiemachines te komen.

Het lab is open voor alle onderzoeksgroepen en studenten van de UT. Ook studententeams als Solar Team Twente en Green Team Twente maken nu al volop gebruik van de faciliteiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond