Deel dit artikel
-

Nieuw Nederlands AI VC-fonds start met 50 miljoen

Herman Kienhuis en Maurice Beckand Verwee beginnen onder de naam Curiosity VC een nieuw investeringsfonds. Met vijftig miljoen richten ze zich op seedinvesteringen in noord-Europese AI-bedrijven.

Hun eerste wapenfeit is de participatie van acht ton in start-up Deeploy.

Curiosity richt zich qua geografische gebieden op de Benelux, de Baltische staten en Scandinavië. Meer specifiek zoekt het daar start-ups in de sectoren enterprisesoftware, marketing, e-commerce, fintech, cybersecurity, legaltech en proptech (vastgoed).

Tot de investeerders in het nieuwe fonds behoren onder meer de mede-oprichters van BinckBank, Scoupy, Litebit en SecurityMatters.

De nieuwe investeerder wil zich van anderen onderscheiden met zijn specialisatie op AI. Dat is een manier om zich te profileren versus andere geldschieters. Momenteel dansen investeerders om start- en scala-ups met enorme zakken geld. De lage rentestand, de Amerikaanse interesse voor Europese starters en hun nog aantrekkelijke waarderingen zijn daar debet aan.

Vanuit dezelfde filosofie, onderscheiden met specialisatie, opende het Dutch Founders Fund net zijn tweede fonds. Met daarin 62 miljoen euro richt dat zich op marktplaatsen en andere B2B-bedrijven met sterke netwerkeffecten.

Ook vandaag, maar dan in Duitsland, kondigt Cherry Ventures aan dat het een nieuw fonds heeft geopend. Dit seedfonds financierde bijvoorbeeld Flink en SellerX, razend groeiende e-commerceplatformen, en heeft nu driehonderd miljoen euro groeigeld verzameld om te besteden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond