Deel dit artikel
-

Nieuw Nederlands zakelijk freelanceplatform designers

Gency.io, een nieuw Nederlands freelance designerplatform, biedt een omgeving waar ze hun opdrachten van A tot Z kunnen beheren. Van projectvoorstel tot betalingen onder escrow en alles daar tussen.

Eerder deze week werden de eerste freelance grafisch ontwerpers toegelaten op Gency.io. De dienst van Christiaan Huynen en compagnon Pieter-Jan Hoogendijk is een voortvloeisel van het werk bij hun bedrijf DesignBro, een marktplaats waar designers opdrachten kunnen vinden.

“We ontzorgen freelance designers door het niet-creatieve deel van hun werk te automatiseren”, legt Huynen aan Emerce uit. “Denk aan het schrijven en versturen van projectvoorstellen, documentatie en standaardcontracten vast te leggen, het feedbackproces te vangen in een single Inbox en zelfs het betaalproces te faciliteren.” Dat gebeurt met TrustShare uit Engeland.

“Zie het maar als een besturingssysteem voor projecten.”

Het platform ging deze week live en is vooralsnog beschikbaar op uitnodiging. In deze fase worden de uitnodiging handmatig verstrekt en gebeurt de onboarding 1-op-1. In de loop van het voorjaar gooit Gency (agency zonder ‘e’) de deuren open voor iedereen die is geïnteresseerd. De dienst richt zich op specifiek freelance grafisch vormgevers in Europa.

Gency wordt gefinancierd door dezelfde geldschieters die achter DesignBro zitten. Het bedrijf telt acht man.

Geld wordt verdiend door een percentage te vragen over de transactiewaarde. Zowel de opdrachtgevers als designer betalen 2,4 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond