Deel dit artikel
-

Nieuw online netwerk schuwt massatoerisme

Veel sociale netwerksites zetten in op kwantiteit. Het nieuwe initiatief Sparkx verandert dit. Geen kuddegedrag of een overvloed aan informatie, maar kwalitatief goede informatie voor de professionele levensgenieter.

Bij het zoeken naar bijvoorbeeld een personal trainer, een cateraar of een reisorganisatie wordt vaak raad gevraagd aan vrienden of familie. Soms wil je gewoon weten waar je écht leuk kunt eten. Of begint de zoektocht naar een loft in Barcelona waar de standaard toerist niet zo snel komt. Sparkx wil een community opzetten die dit soort exclusieve informatie met elkaar deelt.

De site werd donderdag officieel gelanceerd. Sparkx kent geen overdaad aan vrienden, maar wel kennis uit de community die tegemoet komt aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Informatie over restaurants en reizen, maar ook ervaring over huisartsen of weddingplanners wordt geleverd door de leden zelf en door de redactie van Sparkx.

Informatiefilter

Volgens mede-oprichter Andries Voskamp speelt Sparkx in op een trend: "Bij huidige grote online sociale netwerken is het voor een specifieke doelgroep amper mogelijk passende informatie te verkrijgen. Door de doelgroep te specificeren, kan Sparkx als informatiefilter dienen."

Op het forum zijn bijvoorbeeld onderwerpen terug te vinden over ‘eccentric’ Knokke, maar worden ook vragen gesteld over het huren van een boot in Kroatië.

De juiste mensen

Om de kwaliteit van de informatie te garanderen zou de redactie eventueel kunnen ingrijpen. Toch denkt Sparkx dat het idee zichzelf in stand houdt. Het netwerk trekt de juiste mensen aan die op zoek zijn naar deze informatie. Op de site wordt een stijl gecreëerd en deze wordt door de leden ook in stand gehouden.

Naast de tips en ervaringen die worden uitgewisseld op het forum biedt de site ook een Quality Gids. "De gids biedt een overzicht van partijen die handig zijn in het leven van alledag en waarvan betrouwbare recensies voor deze groep van essentieel belang zijn", aldus mede-oprichter Suzan Fluitman. Sparkx moet een plek zijn waar op een toegankelijke manier informatie en ideeën worden uitgewisseld. "Betrouwbaarheid van informatie is een groot goed en juist weten van wie tips en nieuws afkomstig is, speelt daarin een belangrijke rol."

Tips en noviteiten

Leden maken een profiel aan en kunnen vervolgens linken aan de profielen van anderen in hun sociale netwerk. Zo zijn gebruikers in staat evenementen, tips en noviteiten eenvoudig bij hun kennissen aan te bevelen.

Sparkx is ontstaan uit een lancune die de oprichters bij zichzelf opmerkten. "Het gemis van een netwerk dat paste bij onze eigen levensfase en bijbehorende interesses als carrière, ondernemerschap én de aangename dingen van het leven is de basis van dit initiatief."

Het netwerk kent ondertussen vanuit de testfase al enkele duizenden leden. Sparkx is actief in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Den Bosch en het Gooi.

Deel dit bericht

1 Reacties

Robert Hasselman

Lijkt me een superdienst! Als de bezoekers hun steentje gaan bijdragen, kan zo'n community je een hoop tijd besparen op zoek naar "alledaagse" benodigheden. Succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond