Deel dit artikel
-

Nieuw online veilinghuis biedt ‘boter bij de vis’

Het deze maand gestarte Auctionista zegt het eerste onlineveilinghuis in Nederland te zijn dat direct uitbetaalt na het sluiten van de veiling.

De nieuwe veiling richt zich grotendeels op verkoop aan de B2B- en B2C-markt voor producten met een totale waarde vanaf tienduizend euro. Het gaat om een spinoff van DAAN, dat als zelfstandig veilingbedrijf verder gaat.

Veilen via het nieuwe platform leidt volgens medeoprichter Frank Oosterbeek tot snelle omzet vanwege de door de verkoper zelf aan te geven veilingtijd, en de snelle overboeking van de omzet op rekening. De veilingaanbieders zijn verder baas over hun veiling via een dashboard en de marketing die vanuit hier in te plannen is. Bedrijven, overheden en andere zakelijke aanbieders willen graag boter bij de vis voor hun goederenverkoop, zegt Oosterbeek.

Wat bij het klassieke veilinghuis niet mogelijk is, maar online wel, is dat de klant en de aanbieder van de goederen allebei op termijn kunnen worden beoordeeld door middel van beoordelingen. Daarnaast worden zogenoemde Auctionista’s ingezet, onlineveilingmeesters die goed zijn in inventariseren. Ook de Auctionista’s zijn te beoordelen op hun kwaliteiten. Iedereen kan overigens veilingmeester (Auctionista) worden.

DaanAuctions, die zich de ‘grootste online inboedelveiling van Nederland’ noemt, blijft partner binnen het project. Als eerste veilinghuis in Nederland ging DAAN met een veilingwebsite online.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond