Deel dit artikel
-

Nieuw platform voor verhuur gereedschap

Het nieuwe platform HeyHo start de digitale verhuur van gereedschap voor thuisklussers. Consumenten hoeven geen borg te betalen en het gereedschap wordt thuisbezorgd.

Steeds minder mensen kopen eigen gereedschap. Het past in de trend waarbij we producten wel willen gebruiken, maar niet perse hoeven te bezitten, schrijven de initiatiefnemers. Bijna iedereen met een eigen huis heeft weleens een hogedrukreiniger, cirkelzaag, bandschuurmachine of boorhamer geleend.

Het waren de welbekende frustraties bij conventionele verhuurbedrijven die de oprichters van HeyHo op het idee brachten een nieuw gereedschapsverhuurplatform te ontwikkelen. Via het platform kiezen consumenten eenvoudig voor een soort gereedschap. Zij voegen verbruiksartikelen toe zoals schuurpapier, boortjes en zaagbladen.

Ook is verlengen van de huurperiode altijd mogelijk en retourneren kan via een postpunt.

Het is geen onbekende handel voor de oprichters. Bram Mutsaers heeft ervaring opgedaan bij gereedschapscentrum.nl en Johan van de Pol bij Emico.

HeyHo verwacht de komende maanden het assortiment en de functionaliteiten verder uit te breiden. Het platform wil naar eigen zeggen een serieuze challenger zijn op de verhuurmarkt. Los van de groei in omzet, ligt de focus op inhoud van het nieuwe platform en voornamelijk tevreden klussers in alle segmenten.

De belangrijkste concurrent is misschien Peerby, waarbij consumenten bijvoorbeeld een zaagmachine kunnen lenen bij iemand uit de buurt. Gebruikers bepalen daar zelf de tarieven. Nadeel is dat niet alles direct beschikbaar is.

Foto: De initiatiefnemers van HeyHo van links naar rechts Chris Traxel, Sander Hoogers en Femke Bertens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond