Deel dit artikel
-

Nieuw techfonds van Robert Verwaayen en Alexander Ribbink

Robert Verwaayen, zijn vader Ben en Alexander Ribbink zetten een nieuw techfonds op onder de naam Keen Venture Partners. Dat meldt Quote. Het eerste fonds zou 100 miljoen euro groot moeten worden.

Robert Verwaayen, de zoon van de voormalige CEO van PTT Telecom, British Telecom en Alcatel-Lucent, werkte tot begin dit jaar bij Prime Ventures. Ribbink was jarenlang het marketinggezicht van TomTom en tot deze zomer ook partner bij Prime Ventures.

Eigenlijk gaat het om de voortzetting van het fonds RoBen van Ben en Robert Verwaayen, dat al sinds 2014 bestaat. Ribbink komt er als derde partner bij. Verwaayen was bij Prime de drijvende kracht achter investeringen als Layar, Thuisbezorg, Service2Media en eBuddy.

Keen Venture Partners (de website moet nog worden opgetuigd) wil binnen nu en een jaar actief zijn en richt zich op investeringen die tussen vijf en tien miljoen euro liggen, verspreid over meerdere rondes. De selectie zal gedeeltelijk gemaakt worden op basis van grote technologietrends investeren.

De Verwaayens hebben al geld zitten in reiswebsite Travelbird en big data specialist NGDATA.

Dit bericht is 35 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond