Deel dit artikel
-

Nieuwe aandeelhouder MediaMarkt

Het Duitse telecombedrijf freenet verwerft voor ongeveer een kwart miljard euro een belang van bijna tien procent in CECONOMY, het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn.

CECONOMY gebruikt de 277 miljoen euro om de eigen balans te versterken en om zijn strategische plannen te financieren.

In een persbericht vertellen (PDF) de partijen dat freenet zich duidelijker kan positioneren als verkoper van telecom- en tv-diensten en producten rondom digital lifestyle. Het bedrijf is in Duitsland bekend met merken als freenet, Debitel en Apple-reseller Gravis.

Maar er is ook nog een internationaal belang voor CECONOMY aan deze transactie. De revenuen kunnen worden gebruikt om een recente retaildeal in Rusland te bekostigen. Daar verkocht het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn zijn lokale label Eldorado aan concurrent Safmar. Dat is onderdeel van PJSC M.video. In dat bedrijf werk CECONOMY, tegen bijbetaling van 258 miljoen euro, een belang van vijftien procent (PDF).

De Russen beloven ook dat ze lid zullen worden van de European Retail Alliance. Dat is een overkoepelende retailalliantie die MediaMarkt en Saturn oprichtten met BCC-moeder Fnac Darty uit Frankrijk. Het doel daarvan is de inkoopkracht te bundelen richting leveranciers.

Foto: wiseguy71 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond