Deel dit artikel
-

Nieuwe afrekenmodel Beslist.nl vandaag live

Webwinkels gaan vanaf vandaag bij Beslist.nl weer afrekenen per klik van de consument naar hun shop.

Daarmee neemt de prijsvergelijker afscheid van een model dat een aantal maanden geleden werd ingevoerd: betalen naar gerealiseerde omzet (cps).

Twinkle bericht dat winkeliers de prijs per klik via een veilingmodel moeten inkopen, een manier waarop ook Google de reclameposities bij de zoekresultaten verkoopt. De hoogste bieder verschijnt het prominentst.

Een deel van de shops is echter niet blij met de minimum klikprijs in die veiling.

Foto: Garry Knight (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

John

Dat is nog zacht uitgedrukt, denk dat geen enkele webshop blij is. Verhogingen zijn zo exorbitant dat het totaal niet meer rendabel is maar een shop alleen een hoop geld kost.
Bedragen van 0,80 tot 1 euro voor 1 klik.
pfffff

René

Heel gemakkelijk, “drop the line!” Heb de laatste jaren wel dikkere bomen zien omvallen die spuugden in de trog waar ze uit dronken.

Robert

Onze klanten haken hier af. We betalen nu 2-3 keer zo’n hoge CPC als in het vorige CPC model. Dat kan simpelweg niet uit. Jammer, maar dan verschuift dat budget naar andere online kanalen.

Niels Thomassen

Direct opgezegd met onze website, dit gaat toch ook nergens meer over zeg. Sommige groepen 300 a 400% stijging!

En dan in de mail die je kreeg doen ze het voorkomen alsof je nu opeens voordeliger uitbent. Dit is echt PURE OPLICHTING en ze gokken erop dat mensen het allemaal niet goed in de gaten houden.

Jammer ze begonnen goed, maar worden nu gewoon inhalig en vergeten wie ze groot hebben gemaakt. Als je zaken wilt doen moet iedereen wat kunnen verdienen dan doe je het goed op lange termijn!

BESLIST NIET (MEER) voor ons!

Gadgetmaster

Ik denk toch dat ze het binnenkort weer terugdraaien. Naar mijn schatting zet 60-70% van de verkopers de biedingen uit en is niet meer zichtbaar bij beslist.nl. Voor kleinere webshops in de niche bizz niet meer op te brengen…

MDC

Als iedereen alles inactief zet, ik durf wedden dat dit geen
3 dagen zou duren voor er reactie komt van beslist.
De verkopers hebben beslist groot gemaakt en nu doet beslist of zij ons niet meer nodig hebben.
Zonder ons zijn ze niks waard.
En die paar grote jongens die overblijven kunnen nooit een vergelijkingssite verwezenlijken.
Beslist deelt mee 25 miljoen producten, ik geloof er niks van en ze doen zoals de grote banken in crisistijd, groots doen en geen zak waard zijn.
Als er zoveel verkopers blijven weggaan is beslist na een jaar verdwenen op dit toneel.
Wat ik wel weet dat Europese wetgeving overtreden wordt;
Deze afspraken staan bekend als kartels. Zij zijn verboden omdat zij de concurrentie beperken, Prijsafspraken, Markten verdelen, Afspraken over het toewijzen van klanten.
Hoe groot of klein uw bedrijf ook is, u moet zich aan de regels houden! Als u de mededingingsregels overtreedt, kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot 10% van uw jaaromzet. In sommige EU-landen kunnen individuele managers van bedrijven die over de schreef gaan zware straffen en zelfs een gevangenisstraf krijgen.
http://europa.eu/youreurope/business/sell-abroad/free-competition/index_nl.htm

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond