Deel dit artikel
-

Nieuwe app voor de anderhalvemeter-samenleving op kantoor

Hoeveel mensen zijn er op kantoor en waar bevinden zij zich? Dat zullen centrale vragen zijn voor werknemers die overwegen weer naar hun werk te gaan of zich daar willen bewegen naar andere ruimtes. Bureau E-Sites ontwikkelde een app die die inzichten biedt.

De app BeeSafe geeft organisaties en medewerkers actueel inzicht in het aantal medewerkers dat op kantoor aanwezig is. Een deze dagen komt hij beschikbaar in de bekende downloadwinkels. Hij werkt vrij eenvoudig.

Mensen die al op kantoor zijn checken in met de app. Zo weet het systeem of en hoeveel mensen er zijn. Ook kan men tot op de werkplek nauwkeurig aangeven waar hij zich bevindt. Een online dashboard laat anderen zien of en waar er nog ruimte beschikbaar is om op kantoor te werken.

Sjoerd van Oosten van Handpicked Agencies, het moederbedrijf van E-Sites, vertelt: “Ons technologische hart ging sneller kloppen toen we op het idee kwamen het inchecken te versimpelen met bestaande technieken als Geofencing, NFC of een QR code. De app geeft inzicht in de beschikbare werkplekken, maar ook van lunch- en vergaderruimtes waar een maximum geldt voor het aantal aanwezige personen.”

De verzamelde data biedt, wanneer in historisch perspectief geplaatst, ook informatie waarmee bedrijven eventueel hun werkvloeren opnieuw kunnen inrichten. Het ziet ernaar uit dat er in alle sector in de toekomst meer vanuit huis zal worden gewerkt. De functie en inrichting van een kantoorgebouw veranderen daardoor en zekere mate. Daar zijn echter geen zaken binnen E-Sites’ expertise.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan Jaap

“Enkel e-mailadressen en namen van de gebruikers worden gevraagd voor autorisatie (inlog) doeleinden, deze gegevens worden geëncrypt opgeslagen in de database.”

Ongeacht of dit encrypt is opgeslagen worden dus wel degelijk gebruikersgegevens bijgehouden. Blijkbaar voor deze app akkoord, waar in de app zoektocht voor corona daar direct over gevallen wordt. AVG technisch mogelijk een issue lijkt me

Jaap

Beste Jan Jaap, dit gaat niet over de corona app die de overheid wilt toepassen, maar meer een handige toepassing voor de beschikbaarheid van werkplekken en vergaderruimtes op kantoren. Als werknemers akkoord zijn met het gebruik van een dergelijke app (wat in 99% van de gevallen zal zijn, want je bent immers gewoon op kantoor) dan lijkt me dat geen problemen opleveren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond