Deel dit artikel
-

Nieuwe app voor BNR: ‘On demand wordt de norm’

BNR Nieuwsradio updatet zijn mobiele app en maakt daarin on demand radio de norm. “Als luisteraar zit je zelf aan de knoppen, want jíj bepaalt wanneer je wat luistert”, aldus hoofdredacteur Sjors Fröhlich.

Vanochtend kondigde Fröhlich aan de uitrol van de vernieuwde BNR-app te beginnen. Het luisterpubliek kan daarin natuurlijk live radio blijven beluisteren, maar de on demand component erin wordt zwaarder. Dat is het resultaat van hernieuwde aandacht voor en focus op podcasts.

Behalve van de reguliere radioprogramma’s worden er ook ‘online only’ podcasts gemaakt. Die maken deel uit van het zogeheten BNR Expert Podcast Netwerk. Onder begeleiding van BNR maken experts uit bepaalde vakgebieden podcasts. De eerste die live ging, in december 2016, was De Technoloog met Triples Ben van der Burg en journalist Herbert Blankensteijn.

“Waar on demand voor video en muziek al een begrip is, zal dit ook voor inhoudelijke audio zo worden”, zegt Fröhlicht in een persbericht. Sinds de BNR podcasts beschikbaar zijn via Spotify, iTunes en BNR.nl heeft dit gemiddeld ruim 300.000 luisteracties per maand opgeleverd. Vanaf vandaag wordt de distributie van de podcasts uitgebreid met de BNR-app.

Foto: (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan van Rhijn

L.S.
Hoe kan ik de app op portrait formaat instellen?
Vriendelijke groeten,
Jan van Rhijn

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond