Deel dit artikel
-

Nieuwe betaalmethode voor gespreid betalen

De Nederlandse startup SprayPay lanceert een naar eigen zeggen nieuwe online betaalmethode voor de Nederlandse markt. Met SprayPay kunnen consumenten hun online aankopen tussen 250 en 2500 euro gespreid betalen.

De nieuwe betaalmethode is volgens de initiatiefnemers bedoeld voor aankopen van duurzame consumptiegoederen, zoals fietsen, meubels, telefoons, wit- en bruingoed.

Consumenten hoeven geen documenten te overleggen. Er vindt wel een toets plaats om te controleren of de consument voldoende financiële ruimte heeft en vindt er een check plaats bij het BKR die binnen enkele seconden uitsluitsel geeft. ‘De combinatie van jouw antwoorden en onze BKR-toetsing bepalen of wij overgaan tot het verstrekken van een krediet,’ zo valt te lezen op de webpagina.

Na 30 dagen incasseert het bedrijf het eerste maandbedrag via automatische incasso. De consument betaalt SprayPay in twaalf maandelijkse termijnen met rente terug. Daar zit dan ook het verdienmodel.

Overigens kennen diverse webshops, zoals die van wehkamp, al wel mogelijkheden voor uitgesteld betalen. Ook in dat geval sluiten consumenten een kredietovereenkomst af. Banken als ING en kaartuitgevers als MasterCard en ICSCards bieden ook mogelijkheden voor het gespreid betalen van aankopen.

SprayPay is een startup van Max, Willem en Ernst Libourel. Het familiebedrijf uit Breukelen, onderdeel van WebFin Leningen, heeft in 2017 een vergunning gekregen van de AFM voor het verlenen van deze financiële dienst. Medeoprichter Ernst Libourel, de oudste van het trio, komt oorspronkelijk uit de wereld van bedrijfskleding.

 

Deel dit bericht

10 Reacties

EVDP

Wat is de toegevoegde waarde van deze service tov de bestaande diensten voor gespreid betalen? Ik zie het niet.

Joris

@EVDP: Check (het success van) Affirm in de VS.

Leonard wolters

Als je geen (of niet genoeg) geld hebt om iets te kopen moet je het gewoon niet doen, zeker in relatie tot consument goederen (dus niet onroerend goed).

SdeR1984

Het verbaasd mij altijd dat je startups altijd overal in het nieuws ziet en er veel aan naamsbekendheid/ marketing wordt gedaan. Echter als je eenmaal contact hebt met zo een organisatie blijkt het aan het meest elementaire te ontbreken: communicatie/ relatiemanagement.

Wij zijn als organisatie ook benaderd door SprayPay om gebruik te maken van hun diensten. Na een eerste telefonisch contact en via de mail informatie gekregen te hebben is er door ons besloten om op dit moment niet in zee te gaan met SprayPay. Keurig een mail terug gestuurd naar hen met deze boodschap en vervolgens hoor je nooit meer iets. Wellicht had je mij over een tijdje nog kunnen benaderen, nu in ieder geval niet meer. Gemiste kans, en het lijkt mij dat een startup klanten nodig heeft. Dus beter investeren in relatiemanagement dan alleen in naamsbekendheid als je de opvolging niet waar kan maken.

EVDP

@Joris

Met een dergelijke verwijzing kan ik niets. Wehkamp heeft al decennia lang succes met gespreid betalen. Lang voordat het internet bestond. Het is geen antwoord op mijn vraag.

Candela - i-Sofa.nl

Wij zijn erg te spreken over SprayPay en de wijze waarop het contact met hen verloopt. Vanaf dag 1 dat wij gebruik maken van SprayPay verlopen de processen probleemloos en is de service optimaal.
Dat er in onze webshop in termijnen betaald kan worden zien wij als een additionele service en uit het aantal aanvragen is op te maken dat zij in een behoefte voorzien.

Jelte

Dergelijke oplossingen worden reeds geboden door bijvoorbeeld Santander en MultiSafepay (betalen in 12-60 maanden) waarbij consumenten direct kunnen schakelen met één van de grootste partijen op de Nederlandse markt voor consumptief krediet. Daarnaast bieden Afterpay, Klarna en Capayable vergelijkbare oplossingen (of in de maak). Deze partijen hebben allemaal duidelijke API documentatie / plug-ins en zijn een gevestigde naam. Vraag me af hoeveel ruimte er nog is voor nieuwkomers…

Mens

Ik stel voor gewoon te betalen als je iets koopt…ben je meteen klaar, geen problemen, geen data online over en weer, geen incassobureau’s.
Waarom is dat zo moeilijk…en als je geen geld hebt…KOOP DAN VOORAL NIETS.
Dit zijn diensten die je helemaal niet moet willen, komen uiteindelijk helaas , voor mensen die hier behoefte/noodzaak aan hebben alleen maar problemen van.

Erik

SprayPay is op rente gebaseerd product. Vergelijkbare oplossingen hebben geen propositie met de meldingen als “pas op geld lenen kost geld” en check en registratieplicht bij BKR.

Paul Domen - GlobalOrange

Mooie club, goed concept.

Mocht je iets over de ontwikkeling willen lezen: https://bit.ly/2FaFJ3o

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond