Deel dit artikel
-

Nieuwe blockchainoplossing voor muziekevenementen

Het Rotterdamse FissaCoin lanceert een nieuwe blockchainoplossing voor muziekevenementen. Met dit betaalmiddel worden volgens de initiatiefnemers zwarthandelaren een hak gezet, kunnen bezoekers snel afrekenen aan de bar en betalen organisatoren minder transactiekosten dan gebruikelijk.

Eén van de problemen bij veel evenementen is volgens de Rotterdamse startup ticket scalping. Dit gebeurt wanneer individuen meerdere tickets kopen, om deze later met flinke winst door te verkopen aan anderen. In deze markt wordt er volgens SP-Kamerlid Peter Kwint alleen in Nederland al meer dan een miljard euro verdiend. Soms verkopen scalpers zelfs valse kaartjes aan fans.

Ook is er het probleem van de trage transacties. Bezoekers moeten vaak lang wachten aan de bar of bij het loket, omdat de betaling niet snel genoeg gaat.

Het bedrijf rolt eerst een mobiele applicatie uit waarmee met Fisscoins kan worden betaald, in het tweede kwartaal van 2018, en in de loop van 2019 volgt ook nog een fysieke digitale armband.

FissaCoin zegt dat het in een kleine drie weken een bedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald via een Initial Coin Offering. Daarvoor is vooral reclame gemaakt binnen zo’n 100 Telegram groepen.

Ook het Nederlandse bedrijf GUTS zet blockchaintechnologie in om de strijd aan zwarthandelaren en woekerprijzen van tickets. Een decentrale database wordt onder meer ingezet om de prijzen en het eigendom van kaartjes vast te leggen. Voor het valideren van de transacties worden gebruikers beloond met Guaranteed Entrance Tokens (GET), de speciaal hiervoor in het leven geroepen cryptomunt.

Fissacoin staat open voor samenwerkingen, zegt medeoprichter Phill Tevreden tegen Emerce. “Met verkoopplatforms, en met organisatoren van uiteenlopende evenementen. Dat kan ook theater zijn.”

Deel dit bericht

2 Reacties

bram

Nog een valuta… Is het niet ondertussen tijd om de hele crypto valuta op te doeken. Er zijn al zoveel mensen die flinke verliezen hebben geleden door deze overgewaarde hype!

Science

Wat een prachtige, inhoudelijk constructieve bijdrage Bram. Thanks!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond